LELKIZŐ

Drámai vallomás: Sosem bocsájt meg magának a luxusfeleség

Polgár Tünde 40 év harag után arra készült, hogy kibékül édesanyjával, de erre már nem kerülhetett sor. Az asszony meghalt, mielőtt találkozhattak volna.
  • Szerző: Buster

Polgár Tünde élete végéig bánni fogja, hogy csak terv maradt a békülés, mivel sosem tudta összeszedni a bátorságát, hogy szembenézzen édesanyjával és a sérelemmel, amit gyermekkora óta cipelt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Polgár Tünde

Polgár Tünde készült a nagy beszélgetésre, de végül nem került rá sor Fotó: Life Tv

A luxusfeleség gyakorlatilag 12 éves korától csak alig-alig tartotta a kapcsolatot édesanyjával, aki alkoholbetegségben szenvedett. A szülők válásakor a bíróság ugyan az asszonynak ítélte Tündét és a testvérét, de végül a helyzet tarthatatlansága miatt édesapjuk magához vette őket. Ekkor szakadt el végleg egymástól anya és lánya. Polgár Tünde a Blikknek mesélt élete talán legnagyobb fájdalmáról.

„Az öcsém párszor kereste, de mindig elutasításba ütközött, ezért én meg sem próbáltam. Gyerekként nem beszéltünk róla. Apa néha mondta, mit hallott, de sok információnk nem volt, mert az egész családdal megszakította a kapcsolatot”- mesélte a lapnak Polgár Tünde, aki bár szerette volna tisztázni kapcsolatát az asszonnyal, képtelen volt megtenni az első lépést.

Polgár Tünde

Polgár Tünde élete végéig hibáztatni fogja magát Fotó: Szabolcs László Ripost
képen: Polgár Tünde és Polgár Árpád

„Párszor felhívott: „Helló, Vera vagyok”. Nem is azt mondta, hogy anya... Mindig közölte: a gyerekeként kötelességeim vannak. Ilyenkor pénzt kért, de soha nem kérdezte, hogy vagyok! Próbáltam összegyűjteni a bátorságom, hogy elmondjam, szeretnék találkozni és beszélni vele, de sosem mertem. Féltem a visszautasítástól, és attól, milyen válaszokat kapok a kérdéseimre. Szerettem volna megtudni, miért hagyott el? Miért nem keresett soha? Miért nem érdekelte, hogyan alakult az életünk? Sokáig magamat okoltam, hogy nem kellettem. Talán nem is fogadtam el, nem az én hibám, és nem is bocsátottam meg magamnak”- mondta könnyeivel küzdve a luxusfeleség, aki egy forgatáson tudta meg, hogy édesanyja nincs többé.

„Rákos volt, és szívproblémákkal küzdött. Kórházban volt, de nem tudtunk róla. Eltelt a halála után két hét, mire szólt nekünk a testvére, hogy intézni kell a temetést. Sokkot kaptam, nem hittem el. Hirtelen rám szakadt, hogy ezt már sosem tudom rendbe tenni. Hazafelé a forgatásról összetörtem az autómat, zokogtam, összeomlottam” – emlékezett vissza Tünde.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?