HŰHA

Drograzziát tartottak az RTL Klub sztárjánál! Nem is hiába...

Úgy tudjuk, hogy a Showder Klub humoristáját, Rekop Györgyöt „látogatták meg” a zsaruk, akik nem is távoztak üres kézzel.
  • Szerző: Buster

Komoly bajban lehet az RTL Klub felfedezettje, miután a információi szerint tekintélyes mennyiségű kábítószert találtak az otthonában. A Showder Klubban ismertté vált humorista barátnőjével lakik a lakásban, így nem lehet tudni, hogy pontosan kié is lehetett a cucc, amit a rendőrök lefoglaltak. Mindenesetre mindkettőjüket előállították.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lapunknak egy szomszéd számolt be a történtekről. „Ha jól emlékszem, múlt hét kedden délelőtt lettem figyelmes arra, hogy a házunk előtt parkolt egy helyszínelő furgon és egy rendőrautó. El nem tudtam képzelni, mi történhetett, így egy kicsit feszülten léptem be a kapun, de nem láttam rend­őröket. Később aztán egy másik szomszédtól tudtam meg, hogy razziáztak a másodikon Rekop Gyuri lakásában, ahol állítólag drogot találtak, és emiatt előállították„ – mesélte a humorista egyik szomszédja, aki sejtette, hogy valaki fűfogyasztó lehet a házban, de arra nem gondolt, hogy éppen a híresség lehet az.

„Az az igazság, hogy jó ideje lehetett érezni a lépcsőházban a jellegzetes fűszagot, esténként pedig az erkélyajtón is betódult a füstje. Meglepett, amikor megtudtam, hogy éppen ez a humorista srác volt az. Nem gondoltam, hogy egy ismert ember ennyire nyíltan tolná, de hát ezek szerint mégis” –hüledezett a szomszéd.

Fotó: shutterstock (Illusztráció)

A megkereste a rendőrség sajtóosztályát az üggyel kapcsolatban. Ők az alábbi tájékoztatást adták: „Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitányságra 2020. szeptember 29-én reggel érkezett bejelentés arról, hogy a XIX. kerület Bethlen Gábor utcában lévő egyik lakás erkélyén fűnek látszó növények vannak. A kerületi rendőrök a bejelentés alapján kimentek a helyszínre, ahol kutatást tartottak. A kutatás során a nyomozók kábítószergyanús növényi származékot, valamint két kábítószergyanús növényt találtak és foglaltak le, továbbá az ott lakó R. Gy.-t és L. K.-t elfogták, majd előállították a kerületi rend­őrkapitányságra. A nyomozók R. Gy.-t kábítószer-birtoklás bűntett gyanúja miatt, míg L. K.-t kábítószer-birtoklás vétség gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként” – írta válaszában a BRFK kommunikációs osztálya.

Akár öt évet is kaphat a humorista

Lapunk megkereste dr. Tran Dániel ügyvédet, aki elmondta, mire kell számítania Rekop Györgynek attól függően, hogy mekkora hatóanyag-tartalmú a lefoglalt fű. „Amennyiben az elkövetőknél csak csekély mennyiséget találtak, és korábban nem vettek részt elterelésen, illetve beismerik a tettet, akkor megfelelő drogprevención való részvétel után mentesülhetnek a felelősségre vonás alól. Ha azonban a lefogat mennyiség tiszta THC-tartalma meghaladja a hat grammot, az elterelés nem alkalmazható, és az eljárást le kell folytatni. A bíróság ilyenkor egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetheti az elkövetőt vagy elkövetőket” - mondta a -nak a jogi szakember.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?