SZTÁR

Egy jegy életet menthet: most te is segíthetsz a rászoruló gyerekeknek

Már csak két nap és kezdetét veszi a Budapest Park x UNICEF Segélykoncert. Az UNICEF egyetlen jegy árából képes biztosítani egy rászoruló gyermek egyhavi ellátását élelmiszerrel, tiszta ivóvízzel és gyógyszerrel.
  • Szerző: Ripost

Már csak két nap és kezdetét veszi a Budapest Park x UNICEF Segélykoncert.

Június 16-án nyolc élvonalbeli magyar együttes és előadó lép színpadra egyetlen estén. Felméri Péter humorista egy stand-up előadással, Kemény Zsófi és Nyáry Luca pedig egy-egy slam produkcióval csatlakozik a jótékonysági fesztiválhoz.

Az Apák napi négyórás koncertfolyam további meglepetéseket is tartogat még a nézők számára. A jegybevétel teljes egészében az UNICEF Magyarország legnehezebb sorsú gyermekeket segítő munkáját támogatja.

„Az a helyzet, hogy öregszünk, családapák lettünk és egyre inkább tudatosul bennünk, mennyire fontos a gyerekek ügye” – mondta Papp Szabi, a Supernem frontembere, aki nemcsak Apák napján véli úgy, hogy az apukáknak fontos szerepük van a gyermekük életében.

Szakértők szerint különösen a baba első 1000 napján fontos, hogy az apukák minél többet játsszanak a gyermekükkel, foglalkozzanak vele és beszéljenek hozzá, ezzel is segítve a fejlődését.

„Nemrégiben voltunk rockkoncerten a gyerekekkel, a kislányomat én viszem művészi tornára, a fiamat pedig focira. Amikor van egy szusszanásnyi időm, a család az első, fontos számomra, hogy lássam a gyerekeket felnőni” – magyarázta Papp Szabi.

Caramel nagyon várja már a koncertet. „Örülök, hogy ilyen remek társaság jött össze, és sok kiváló zenész áll ki egy jó célért. Édesapaként is átérzem, hogy milyen fontos a gyerekek ügye és saját személyes múltam is arra sarkall, hogy részt vállaljak az olyan kezdeményezésekben, amelyek a nehéz sorsú fiatalokat támogatják” – mondta Caramel, aki a legnagyobb slágereivel készül a koncertre.

Az UNICEF egyetlen jegy árából képes biztosítani egy rászoruló gyermek egyhavi ellátását élelmiszerrel, tiszta ivóvízzel és gyógyszerrel.

A Segélykoncert látogatói egyben hozzájárulnak a szervezet gyermekkereskedelem ellen folytatott erőfeszítéseihez. Emberkereskedelem szempontjából Magyarország az öt legveszélyeztetettebb ország között szerepel, évente több ezer magyar nő és gyermek válik áldozattá, ők elsősorban a munkaerőpiaci és szexuális kizsákmányolás szenvednek el.

Az UNICEF Magyarország különböző programjai a gyerekkereskedelem megelőzését, a potenciális gyermekáldozatok felismerését célozzák, valamint egyetemi tananyag formájában képeznek szakértőket a témában.  

A Punnany az eseményről: https://www.youtube.com/watch?v=G2rfIL5yUd0

Jegyek: https://www.budapestpark.hu/events/unicef-segelykoncert-20190616#select-ticket

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1094408137433887/

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?