SHOWBIZ

Elkezdődtek a raktárkoncertek: egyetlen magyar sem marad koncert nélkül!

Elkezdődtek a már sokak által nagyon várt raktárkoncertek. A Ripost a helyszínen járt.
  • Szerző: Ripost

A karanténhelyzet minden magyart rosszul érintett, de a zeneiparból élőket különösen sújtotta. Idén a koronavírus-járvány miatt ugyanis elmaradtak a fesztiválok és a nyárra tervezett bulikat is le kellett fújniuk az előadóknak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Szabolcs László / Ripost

A kormány nemrég ezért úgy döntött: 5,3 milliárd forintból több mint 150 raktárkoncerteket szervez, hogy ezen keresztül támogassák az iparágban dolgozó előadókat és háttérmunkásokat.

Az első napon Keresztes Ildikó vette birtokba a raktárkoncert színpadát, és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is a helyszínén járt hétfőn délelőtt, a -nak adott rövid interjút.

Sajnos az idei évben a nyár és a fesztiválszezon is máshogy alakult, mint ahogyan terveztük. Ez nekünk, a közönségnek is nehéz és fájdalmas időszakot jelent, de talán még nagyobb nehézséget jelent azoknak a zenészeknek és technikai háttérembereknek, akik ebből élnek, akiknek ez a szakmájuk. Éppen ezért döntött úgy a kormány, hogy több milliárd forinttal támogatja ilyen raktárkoncertek megvalósítását, amivel nemcsak lehetőséget tudunk adni a zenészeknek, technikusoknak, hogy a munkájukat tudják végezni, hanem mi, nézők is majd az online közvetítésen keresztül talán egy kicsit vissza tudjuk majd idézni azt a fesztiválhangulatot, ami az idei évben kimaradt”

– mondta a -nak a kormányszóvivő, aki boldogan jelentette be, hogy a tervezett 150 raktárkoncert helyett jóval több előadás várható, melyeket online felületen az otthonunkban nézhetünk meg szeptember közepétől.

Fotó: Ripost

Nagyon köszönjük a lehetőséget, hogy újra ilyen formában zenélhetünk!” – kezdte lapunknak Keresztes Ildikó. „Kicsit izgultam, mert mi voltunk az elsők, akik megnyitottuk a raktárkoncert-sorozatot. Tartottam a felvételtől, mert úgy van ez, mint a színházban: hiába játszod 100 éve a darabot, amikor azt mondják, hogy felvesszük az előadást, tuti, hogy elbakizod. Manapság nagyon nagy lehetőség olyan helyen fellépni, ahol a körülmények tökéletesek. A raktárkoncert ezt most lehetővé tette, ezért nagyon jól éreztük magunkat.

Fotó: Ripost

„Nagyon örültünk, hogy újra láthattuk egymást és hogy újra – ha nem is a klasszikus formában – adhatunk a közönségnek. Ez a buli egy lehetőség, hiszen a koncertfilm sokáig visszanézhető, így azok is megszerethetik a zenénket, akik eddig nem jutottak el egy Keresztes-koncertre.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?