LELKIZŐ

Csavarok tartják az Exatlon sérült versenyzőjének gerincét

Még mindig nem dőlt el, hogy a dzsúdó Európa-bajnok folytathatja-e az Exatlont, további sorsa az orvosok kezében van.
  • Szerző: Buster

Nemcsak Szabó Franciska, de csapattársai is aggódnak, mennyi időt vesz igénybe a gyógyulása. Mint azt a Bors megírta, a konténeres pályán megcsúszott, és maga alá fordult a bokája.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Franci sosem adja fel

Horrorbalesete után csak a csodában bízhat... Fotó: TV2

A Bajnokok legerősebb női versenyzője olyan fájdalmat érzett, hogy ordítva esett össze. A mentő szirénázva vitte kórházba, és az első vizsgálatok csak annyit erősítettek meg, nincs törés. Franci azóta mankózik, kíméli a lábát, de Damoklész kardjaként lebeg a feje fölött, hogy esetleg nem tudja folytatni a versenyt. Az ugyanazon a pályán súlyos sérülést szenvedett Nagy Daninak sajnos fel kellett adnia. A cselgáncsbajnok mindenesetre bizakodó, mint kiderült, ennél sokkal durvább sérülésből is felállt már.

Franciska a mentőben

Szirénázó mentő vitte kórházba... Fotó: TV2

„A gerincműtétem volt az eddigi legsúlyosabb, a 4-es, 5-ös, 6-os csigolyám nagyon instabil volt, ki-be mozdult, így meg kellett műteni. A dzsúdó nagyon összetett mozgásból álló sport, korábban nem is volt olyan Magyarországon, hogy egy gerincműtét után valaki visszatért a tatamira, én voltam az első”- kezdte a Borsnak az Exatlon Hungary versenyzője.

„Azt mondták, hogy már annak is örülhetek, ha a műtét után rendesen járni tudok majd, a pályafutásomat pedig magam mögött kell hagynom. Fixálták a csigolyáimat, hat csavar van benne, ezáltal nagyon megváltoztak a terhelési pontok, az érintett izmokat meg kellett erősítenem, de bizonyos mozgástartományban nem is hajlik a gerincem, de nem adtam fel. A sérülés után még rengeteg világkupán érmet szereztem. A sérülések soha nem juttattak el arra a pontra, hogy felhagyjak az álmaimmal”- nyilatkozta Franci.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?