Létrehozva: 2021.01.18.

Ez már több a soknál, savval akarták leönteni Rubint Rékát

Minden jogi eszköz adott ahhoz, hogy a Schobert családot gyalázó 20 ezres Facebook csoport alapítóit és tagjait felelősségre vonják, hiszen mérhető anyagi veszteséget okoznak a fitneszházaspár vállalkozásainak. Egyesek pedig egyenesen arra buzdítják a fanatikus gyűlölködőket, hogy fizikailag is ártsanak Rékának és Norbinak.

Schobert Norbi tisztában van vele, hogy neki és feleségének közszereplőkként el kell viselniük bizonyos szintű gyalázkodást, de eljött az a pont, amikor már nem hunyhat szemet az ellenük folyó hadjárat felett.

Fotó: Ripost

Ennek epicentruma egy Facebook-csoport, melynek hátterében – állításuk szerint – cégeik egyik konkurense állhat. A közösség elvakultan gyűlölködő tagjai évek óta igyekeznek lejáratni Rékát és Norbit azzal, hogy hazugságokat terjesztenek róluk és ezzel bizonyíthatóan milliárdos kárt okoztak a vállalkozásoknak. Az oldal követői között azonban akadnak olyanok is, akik nem elégszenek meg ennyivel és konkrétan életellenes fenyegetéseket tesznek közzé a csoportban.

Fotó: Markovics Gábor

„Sajnos nem úri hóbortból fogadtam testőrt Réka mellé. Mindenki elhiheti, hogy ő sem érzi magát jól attól, hogy mindenhová egy százkilós képzett fickó kísérgeti, de nem volt más választásunk. Ennek a csoportnak a tagjai megjelentek Réka edzésén, ahonnan egy fenyegetésnek szánt posztot tettek ki az oldalukra. Az egyik tagjuk lefényképezett egy palackot, amit kezében tartott és közölte, hogy sav van benne, majd megkérdezte, hogy arcon öntse-e vele a színpadon tornázó feleségemet” – kezdte érthető indulattal a hangájában Schobert Norbi, aki egy másik esetet is felidézett, amikor valaki konkrétan arról írt a csoportban, hogy elgondolkodott Réka halálra gázolásán.

„Egy másik alkalommal az egyik tag azzal büszkélkedett a csoportban, hogy a feleségem előtte ment át a zebrán, neki pedig megfordult a fejében, hogy a fék helyett inkább a gázra lép. Ijesztő volt olvasni ezeket a sorokat, de még ijesztőbb volt látni, hogy hány ember kérte számon az illetőn, hogy végül miért a féket választotta” – mondta a fitneszguru, aki maga is kap fenyegetéseket, de önmagát kevésbé félti, hiszen annak idején rendőrként kemény kiképzést kapott. Fiatalon századosi rangban szolgált a rendőrségnél, ahol közelharc kiképzőként is tevékenykedett.

„Természetesen nem vágyom rá, hogy valaki végül odáig merészkedjen, hogy mondjuk pofán vág, de nem vagyok az a beszari alak, aki megfutamodik egy ilyen helyzetben. Sőt!” – jelentette ki Schobert Norbi.

Minden fenyegető és károkozó felelni fog Az álnéven, vagy névtelenül gyalázkodó és fenyegető kommentelők többsége abban a tévhitben él, hogy tetteikért nem lehet őket felelősségre vonni, de az általunk megkérdezett ügyvéd szerint hatalmasat tévednek. Van olyan büntetőjogi kategória, amit ha kimerítenek a „kanapéhuszárok”, felülírják az adatvédelmi szabályozást. Norbiék esetében pedig éppen ez történt, így akár példaértékű is lehet. „Véleményem szerint egyes esetekben bizonyítható a bűnszövetségben, különösen nagy értékben elkövetett csalás tényállása. Az adatvédelemnek is van határa, a bűncselekmény elkövetőjének felderítése és a felelősségre vonásához fűződő társadalmi érdek felülírja ezt a szabályozást. Ami annyit tesz, hogy a hatóságnak jogában áll hozzáférést kérni a netes elkövetők IP-címéhez és személyes adataihoz, vagyis beazonosíthatóvá és felelősségre vonhatóvá vállnak. Norbiék esetében, ha bebizonyosodik a csalás bűntette a kiszabható maximum büntetés akár 10 év börtön is lehet” – mondta lapunknak dr. Szilágyi Roland.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

magyarnemzet.hu

Ronnie O’Sullivan kínos helyzetbe hozta az ellenfelét a sznúker-vb-n

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

HŰHA

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

HŰHA

Újabb álompár van születőben? Nagy Ő Natira hajt a magyar rapper

HŰHA

"Csak dolgozni ne kelljen..." – közel félmilliót keresett egy nap alatt Aurelio

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja