SZTÁRDZSÚSZ

Egy volt rab szerint nincs veszélyben a börtönben Fekete Dávid

Bár Fekete Dávid biztosan nem érezheti úgy magát a rácsok mögött, mintha csak egy wellness hétvégén pihenne, szinte biztos, hogy nem fenyegetik és fizetnie sem kell a biztonságáért.
  • Szerző: Buster

Néhány napja röppent fel a hír, hogy a lassan fél éve letartóztatásban lévő Fekete Dávidot komoly atrocitások érik a rácsok mögött és fizetnie kell azért, hogy ne bántsák. A cikk szerint ezt a börtönszámlájára érkező nem kevés pénzből teszi, amit a szabadlábon lévő bűntársai küldenek neki a hallgatásáért cserébe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

fekete dávid

Fekete Dávid lassan fél éve van letartóztatásban Fotó: TV2

Kedd reggel Bochkor Gáborék beszélgettek egy egykori elítélttel, aki elmondta, a mai börtönviszonyok már korántsem olyanok, mint annak idején. Vagyis ma már alig akadnak erőszakos cselekmények a rácsok mögött. „Igaz, hogy a börtönben drága az élet és a legtöbb rabnak nincs is pénze arra, hogy vásároljon odabent, ahol nagyjából háromszáz százalékos haszonkulccsal dolgozik a bolt. Ennek ellenére majdnem biztos, hogy Dávidtól senki nem szed úgynevezett védelmi pénzt”- kezdte a Retro Rádió reggeli műsorában Péter.

Fekete Dávid

A közel százmilliós tartozást felhalmozó, sikkasztással és csalással gyanúsított egykori megasztárost bilincsben vezették a Győri Járásbíróságra. Fotó: Móricz István

„Az olyan szintű bűnözők, aki renoméjuknál és kapcsolataiknál fogva képesek lehetnek bárkit bevédeni, nincsenek rászorulva arra, hogy bárkit lehúzzanak. Ugyanakkor a börtönökben ők általában szintenként vannak elhelyezve éppen azért, hogy hallgatólagosan is fenntartsák a rendet a rabok között. Ha mégis megesik, hogy valaki fenyegetné Dávidot, ő akkor sincs veszélyben, hiszen ma már senki nem kockáztat plusz éveket erőszakos cselekedetért. Azokat ugyanis nagyon komolyan büntetik. A legdurvább esetben is csak egy két pofon csattanhat”- magyarázta a börtönviselt férfi, aki abban is biztos, hogy Fekete Dávid szólna a fegyőröknek, vagy legalább a börtönpszichológusnak, ha atrocitások érnék, vagy fenyegetve érezné magát, azok pedig azonnal intézkednének a védelmében.

Illusztráció Fotó: 123rf

Mint ismeretes, az egykori Megasztár felfedezettet tízrendbeli vagyon elleni bűncselekménnyel és közokirat hamisítással vádolják, melyeket az azóta csődbe ment győri autókereskedésének égisze alatt követhetett el. Dávidot idén május elején tartóztatták és a bíróság ítélete szerint november 6-ig biztosan a rácsok mögött marad. További sorsáról hamarosan döntenek.

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A mézeskalács-recept, amit mindenki el fog kérni
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?