HŰHA

Legendás írónőtől kapott személyes üzenetet Friderikusz Sándor – Videó

Bár a nyíregyházi könyvtár a nagy érdeklődésre való tekintettel lemondta a szombatra tervezett ünnepélyes könyvátadót, a Ripost megnézte a könyveket.
  • Szerző: Buster

Friderikusz Sándor több mint 4000 kötetet ajándékozott a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárnak és bár az ünnepélyes átadót a járvány miatt lemondták, egy-két lézengő rajongót azért látni lehetett az esemény helyszínén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

„Nagyon készültem a találkozóra… Szerencsére nem jöttem messziről, de egy kicsit azért csalódott vagyok. Na mindegy, azért megnézem a könyveket, ha már itt vagyok” – legyintett lemondóan Friderikusz rajongója, akivel végül együtt szemezgettünk a könyvtár olvasótermében felállított külön polcokon, melyeken a Fridi által adományozott különlegesebb darabok kaptak helyet.

Fotó: Ripost

A kötetek között feltűnően sok nyelvkönyvet és szótárat találtunk, melyből kitűnik, hogy Sándor nagy barátja volt az idegen nyelveknek, de rátaláltunk egy teljes Szabó Magda-sorozatra is. A könyvtár egyik alkalmazottja elárulta, hogy ő már ki is kölcsönözte az adománykönyvek legkülönlegesebb darabját, Szepes Mária Merre tartasz, ember? című művét, melyben az írónő egy teljes oldalas kézzel írott személyes üzenetet fogalmazott meg barátjának.

Fotó: Ripost

„Az adománykönyvek között számos, a szerző által dedikált darabot találtunk, de a Szepes Mária-mű ezek közül is kiemelkedik, hiszen egy nagyon személyes üzenet van benne Friderikusz Sándornak címezve. Ezt a könyvet elsőként kölcsönöztem ki” – mondta a könyvtáros.

Kedves gesztus...

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?