FÜLES

19 év után elárulta a család: Zámbó Jimmy haját is mellé temették

Az életmentő műtét miatt le kellett borotválni Zámbó Jimmy haját.
  • Szerző: Ripost

Zámbó Jimmy 19 évvel ezelőtti halála óta ezernyi legenda kering a tragédiáról, nem utolsósorban a hajáról, amit az életmentő műtétje során állítólag leborotváltak az orvosok. Van, aki szerint az énekest az életénél is jobban féltett fürtjeivel helyezték örök nyugalomra, mások állítják: Jimmy hajkoronáját az özvegye, Edit asszony őrzi. Zámbó Krisztián azonban elárulta a Borsnak, hogy egyik teória sem igaz.

MTI Fotó

„Nehéz erről beszélni, mert a halálakor na­gyobb bajunk is volt annál, mint hogy arról diskuráljunk, mi lett apu hajával. Persze az elmúlt közel két évtizedben én is olvastam különböző pletykákat, hogy Editnél van, meg le sem vágták neki, de az igazság az, hogy az életmentő műtétje során valóban leborotválták a haját, és eltemettük mellé. Örökre a sírba vitte magával, és ez így is van rendjén, hiszem, hogy sohasem akart volna megválni tőle” – jelenti ki Krisztián, aki jól tudja, hogy édesapjának mennyit jelentettek jellegzetes tincsei.

„Amióta az eszemet tudom, édesapámnak mindig hosszú, göndör haja volt. Reggelente az volt az első dolga, hogy a fürdőszobában beállítsa a haját a stílfésűvel. Jól emlékszem, hogyan csinálta. Lehajolt, előredobta a haját, és apró, pici mozdulatokkal feltupírozta. Főleg hátul, ott, ahol egy baleset miatt ritkábbak voltak a fürtjei” – emlékezett vissza a Király fia, majd hozzátette édesapja nemcsak a saját hajkoronáját féltette, hanem a gyerekeiét is, akik hosszú, tejfölszőke hajjal születtek.

„Az én hajamra is mindig nagyon vigyázott. Sosem engedte, hogy levágassam, pedig kiskoromban sokat csúfoltak, amiért a derekamig ért. A fiúk mindig szekáltak, és kislánynak csúfoltak, annak ellenére, hogy apu igen kemény gyereknek nevelt, és a magatartásom is hagyott némi kivetnivalót maga után. Aztán egyszer, amikor apu amerikai turnéra ment, elmentem egy fodrászhoz, és levágattam. Mondanom sem kell, amikor hazajött, rögtön elsírta magát, de aztán megértette, és elfogadta a döntésemet” – meséli az énekes.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?