FÜLES

A földön alszik Szilágyi István özvegye, lakhatatlanná vált a háza

Otthona lakhatatlanná vált, így a húga fogadta be a májusban elhunyt színművész, Szilágyi István özvegyét, Humenyánszky Jolánt.
  • Szerző: Ripost

Ózd egy csendes kis utcájában lakik Sarolta. Bár családi fotók nem díszítik a falat, rend és tisztaság van a takaros kis házban, ahol Jolika néni most lakik, ki tudja, meddig. A nappaliban helyezte el Sarolta a nővérét, aki meglepő módon a földön fekszik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

„Jobb nekem itt, a földön, régen is szerettem a padlón aludni. Van alattam sok takaró, nem fázom, az ágy pedig olyan magasan van, félek, hogy leesnék onnan” – kezdte a Blikknek Jolika néni, akinek azért kellett elhagynia otthonát, mert a kéményből a füst visszaszivárgott a házba, a megjavítása pedig sokba kerülne, valamint a tető is olyan rossz állapotban van, hogy bármikor beszakadhat.

„Nagyon szeretnénk visszamenni, de jó nekem most a húgomnál, gondoskodik rólam. Pár hónapja nagyon csúnyán összevesztünk, azt hittem, nem is látom többé, mégis most ő volt az egyetlen, aki befogadott” – folytatta Jolika, akit megviselt, hogy el kellett hagynia az otthonát. „Nem tudom, mi lesz velem, nem akarok gondot okozni Sacinak azzal, hogy itt vagyok és engem kell ápolnia, de nem tudok most egyedül boldogulni.”

Sarolta sincs könnyű helyzetben, aggódik a nővére miatt, ám örül, hogy nála van.

„Gondoskodom a testvéremről, pedig én sem vagyok már fiatal, gondolhatja mindenki, milyen nagy teher ez anyagilag és mentálisan, de nem panaszkodom, mert végre jó helyen van„ – magyarázta Saci.

És ezeket olvastad már?