FÜLES

A nézők is támogatják Gothár Péter kirúgását

A Katona József Színház nézői is támogatják a döntést, hogy menesztették Gothár Pétert.
  • Szerző: Ripost

A Katona József Színház nézőinek nagy többsége egyet­ért Gothár Péter menesztésével. Mint ahogy a is megírta, a rendező a Katona József Színház közleménye szerint több, saját közleménye szerint egy munkatársnőjéhez erkölcsileg elfogadhatatlanul közeledett. A teátrum menesztette Gothárt, és levette a műsorról az általa rendezett Hóhérokat. A többi rendezése fut tovább, azoknak ugyanis már megvolt a felújító próbája, így emiatt a színházból kitiltott rendezőnek nem kell betennie a lábát az intézménybe. A színház Facebook-oldalán a nézők egyöntetűen reagáltak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

„Nem tudom elmondani, mennyire sajnálom, de megértem és tisztelem a döntést” – írta egy hozzászóló. „Imádtam a Hóhérokat, de értem és helyeslem a döntést” – fogalmazott egy másik. Sokak szerint pedig ez a minimum, amit a színház megtehetett az ügyben. „Sose legyen kettős mérce. Aki átlép bizonyos határokat, ne maradhasson egy ilyen értékes, alkotói közösség része” – vélte egy színházlátogató. Néhány kommentelő élesebben fogalmazott. „Ez az erkölcsi romlás sajnos az előadásain is meglátszott az utób­bi években. Azok is egyre romlottak” – véli egy Katona-rajongó a Bors szerint.

Kálomista Gábor filmproducer súlyos hibának tartja azt, ahogy a színház, illetve a Színház- és Filmművészeti Egyetem kezelte a botrányos ügyet.

„Azzal, hogy másfél napig lebegtették az elkövető személyét, az egész színházi szakmára nagyon rossz fényt vetettek. (…) Álszentnek tartom, hogy az egyetem maga folytathatja le a belső vizsgálatot, és nem a külső fenntartó hoz létre egy független bizottságot. Maga az egyetem a betegség góca, mivel olyan emberek tanítanak ott, akikről évtizedek óta köztudott, hogy hasonló cselekedeteket követnek el” – érvelt Kálomista a Hír TV Szabadfogás című műsorában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?