FÜLES

Adósa gatyáját is elviheti Gáspár Győző

Sok víz folyt le a Dunán, mióta Gáspár Győző adósának jogerősen 15 napja maradt tartózásának rendezésére. Most a behajtókon a sor...
  • Szerző: Buster

Akár szurkolhatunk is, hogy Gáspár Győző valamilyen úton kamatostul megkapja a kétmillió forintot, amivel hetek óta jogerősen is adósa egy korábban baráti házaspár. Hiszen, ha megkapja az összeget, azzal beteg gyermekeket fog támogatni.

"Ahogy korábban már mondtam, én magam már nem tartok igényt a kétmillióra.

Továbbra is fenntartom, hogy daganatos betegségben szenvedő gyermekeken szeretnék segíteni az összeggel, ha végre-valahára méltóztatnak visszafizetni

– mondja a %%-nak a nem régiben az RTL Klubhoz visszatért Győzike, aki szinte biztos benne, hogy végrehajtást kér majd a házaspár ellen, mivel a felszólító levélre sem reagáltak. Ügyvédje elmondta, valóban szóba jöhet ez a fajta jogérvényesítés, ami akár azzal is járhat, hogy az adós ruháit is értékesíttethetik.

"A jogerős ítélet után tizenöt nap állt rendelkezésére a házaspárnak, hogy rendezzék a tartozást és a perköltséget, de ennek nem tettek eleget. A napokban elküldtünk egy felszólító levelet, de egyelőre arra sem érkezett reakció, így a következő lépés a bírósági végrehajtás kérése. Először azt vizsgálják majd, hogy az adósoknak van-e munkaviszonyból eredő jövedelmük, vagy bankszámlájuk, amin fellelhető az összeg, majd ha ez nem vezet eredményre, jön az ingóságok vizsgálata.

Gondolok itt elsősorban személyautóra, vagy nagyobb értékű elektronikai cikkekre. Ha esetleg ez sem vezet eredményre, akkor jöhet a szélsőséges megoldás, amikor átvizsgálhatják az adósok ruhásszekrényét is.

Ilyen esetben a behajtó a törvényben előírt minimumot otthagyja, ami pedig azon felül van, azt elviszi és értékesíti az adósság rendezése érdekében. Fontos tudni ugyanakkor, hogy ilyenkor az adós már jóval rosszabbul jár, mintha egyben kifizette volna az összeget, hiszen  a felmerülő költségek is őt terhelik” – mondta dr. Hiros Virág, Győző jogi képviselője.

És ezeket olvastad már?