FÜLES

Barta Sylvia sokkoló vallomása felépüléséről: „Még mindig nem vagyok a régi”

Az időjós több részletet is elárult jelenlegi állapotával kapcsolatban. Így hat rá még mindig a koronavírus.
  • Szerző: Ripost

Az időjósként dolgozó Sylvia immár négy és fél hónapja felépült a koronavírusból, de ennek ellenére még mindig nem érzi magát teljesen egészségesnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az elsők között fertőződött meg a vírussal, és két hónapjába került legyőzni a betegséget. Ennek ellenére a szövődmények mind a mai napig megnehezítik az életét.

Minderről közösségi oldalán mesélt kendőzetlenül az időjós:

„Sajnos azonban hiába telnek, múlnak a hetek még mindig nem vagyok a régi! (…) ez a betegség óta még mindig tartó krónikus fáradság egészen más! Aggodalomra adnak okot az erőteljes immunválasz okozta bőrelváltozások, a sportolástól teljesen független izom- és ízületi fájdalmak, memória- és látászavarok és még sok egyéb olyan tünet, ami a koronavírus fertőzés óta jelentkezett... ” – taglalta Sylvia.

A műsorvezető szerint azonban a legijesztőbb, hogy férjénél is jelentkeztek a szövődmények, pedig minden tünet nélkül vészelte át a fertőzést.

4 és 1/2 hónappal ezelőtt, amikor - a negatív Covid-19 teszttel a kezemben már gyógyultan tervezgettem a jövőt, akkor azt gondoltam, hogy két hónapnyi hosszú betegség után már csak az örömteli felépülés vár rám! Sajnos azonban hiába telnek, múlnak a hetek még mindig nem vagyok a régi! Szerencsére vissza tudtam térni a televízióba és 4 hónap után már edzéseket is tartok, de a régi tettvágy és vitalitás egyelőre a múlté! Dolgozó nőként, háziasszonyként, feleségként, édesanyaként csak a jóleső és indokolt fáradságot ismertem, de ez a betegség óta még mindig tartó krónikus fáradság egészen más! Aggodalomra adnak okoz az erőteljes immunválasz okozta bőrelváltozások, a sportolástól teljesen független izom-és ízületi fájdalmak, memória-és látászavarok és még sok egyéb olyan tünet ami a koronavírus fertőzés óta jelentkeztek...és nem csak nálam, hanem a férjemnél is! Ez pedig azért nagyon különös, mert ő tünetmentesen esett át a fertőzésen! Pozitív volt a PCR -tesztje, de egy köhintés vagy más tünetek nélkül győzte le a vírust! És mégis, a fertőzésnek a tünetmentes hordozóknál is lehetnek következményei, ún. maradványtünetei! A Koronavírus okozta fertőzés, maga a betegség csak a jéghegy csúcsa!!! Ami utána jön, hogy kinél milyen szövődményekkel, tünetekkel, meddig elhúzódó állapot azt nem tudni!? Azok sem nyugodhatnak meg teljesen, akiket nem betegít meg a vírus, netán csak enyhébb tünetekkel lesznek túl a fertőzésen, mert őket is érintheti a fertőzés utáni gyengeség, krónikus fáradság és még sok egyéb nagyon kellemetlen maradványtünet, esetleg szövődmény! Ez a vírus nemcsak a légzőszervrendszert támadja meg, hanem az emésztőszervrendszert, a szívet és a keringést, az agyat és a központi idegrendszert, az érzékszervrendszert, a mozgás szervrendszert is! Ez a vírus nem múlik el nyomtalanul! Mindenkinek megtalálja a leggyengébb pontját! Vegyétek komolyan a járvány elleni védekezést! Maradj ki ebből, amíg csak lehet! #covid_19 #aftercovid19 #életacovidután #maradványtünetek #viseljmaszkot😷 #felelőséggelegymásért #vigyázzunkegymásra #vigyázzmagadra #maszkbanmenő #maszkbanbiztonságos #szeretnék #újra #a #régi #lenni

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?