FÜLES

Damu föladta! Mégsem kér perújrafelvételt...

Csupán a levegőbe beszél, amikor azt állítja, hogy újra bírósághoz fordul, mivel hogy szeretné, ha kiderülne az igazság... Pedig rég feladta!
  • Szerző: Buster

Damu Roland két, az RTL Fókusz című műsorának adott interjújában is elmondta, hogy a végsőkig szeretne jogi úton harcolni. Szerinte ugyanis ártatlanul ítélték el, miután megverte és megerőszakolta volt barátnőjét, akit akkor még Palácsik Tímeaként ismertünk. Ekkor már egészen a Kúriáig, azaz a harmadik színtű bíróságig elment jogorvoslatért, sikertelenül.

Nem adta fel! A börtöninterjúban ezt mondta:

„Természetesen meg kell tenni minden jogi lépést azért, hogy kiderüljön az igazság! Én tudom, hogy ki fog derülni az igazság, de azt nem tudom, hogy mikor” - mondta akkoriban a riporternek Damu Roland.

Vajon mire gondolhatott, amikor már három bíróság is pálcát tört fölötte? Hiszen már csak két lehetőség maradt. Strasbourg, vagyis az Emberi Jogok Európai Bírósága, illetve a perújrafelvétel.

„Nagyon nagy tévedés, ha valaki azt hitte, hogy annyiban hagyom! Nem fogom annyiban hagyni! Perújrafelvételt fogok kérni, mert

ha valaki azt hitte, hogy három évet leülök ártatlanul, akkor hatalmasat tévedett”

- jelentette ki újra meg újra Roland.

MI kell az új eljárásokhoz?

Csak hogy tisztán lássunk: egy strasbourgi kérelemhez elő kellene kotorni egy súlyos eljárásjogi hibát. Olyat, ami kihatott a korábban meghozott ítéletekre. A perújrafelvételhez pedig találni kellene egy  új perdöntő bizonyítékot, ami alátámasztaná Roland ártatlanságát.

Készül már az ügyvéd?

Megkérdeztük Damu Roland jogi képviselőjét, ha valaki hát ő tudja, mi az igazság.

-Korábban Roland többször hangoztatta, hogy elmegy a végsőkig, ami esetében Strasbourgot jelenti. Hogy áll az ügy?

-Én erről nem tudok.

-Értem. Ugyanakkor Roland mégiscsak ezt mondta.

-Az akkor volt.

-Ez azt jelenti, hogy nem mennek Strasbourgba?

-Így van. Nem megyünk.

-A perújrafelvételre mennyi esélyt lát?

-Semennyit! Nézze, már korábban is elmondtam, hogy szó sincs ilyesmiről.

Csupán ennyi volt Dr. Sebestyén Tamással folytatott beszélgetésünk. Damu tehát csak a levegőbe beszél.  Vagyis a szenvedélyes igazságkeresés nem más, mint jól megkomponált önreklám. Az ügy újratárgyalására semmi esély - talán ezért is olyan feszült Roland mostanában.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?