FÜLES

Eleget tesz szerelme végakaratának, Magyarországra költözik a herceg

Még idén teljesülhet Gábor Zsazsa végakarata, ha minden jól megy, szeptember körül.
  • Szerző: Ripost

„Zsazsának az amerikain kívül nem volt más állampolgársága, és hiába írta bele a testamentumába, hogy Budapesten szeretne nyugodni, az urnája csak akkor kerülhet ide, ha előbb én bizonyítom, hogy életvitelszerűen itt tartózkodom. Augusztusban költözöm Budapestre 4-5 hétre. Ezt is most készítem elő” – magyarázta a Blikknek Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt herceg, aki a múlt hét végén érkezett a magyar fővárosba, majd hétfőn az első útja a Kozma utcai zsidó temetőbe vezetett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Northfoto

„Bevallom, az is megfordult a fejemben, hogy az urnát Los Angelesből Budapestre csempészem, de biztos vagyok benne, hogy rajtakapnának, és az nem lenne Zsazsa emlékéhez méltó” – mondta a német származású özvegy. „Annyit tudtam, hogy az apjának volt barátnője, de azt nem, hogy el is vette, és hogy 17 évvel a halála után fölé temetkezett, de így már értem, Zsazsa miért mondta, hogy az apja mellett szeretne nyugodni.”

Sírhelyet ugyan nem tudnak biztosítani Zsazsa édesapjának sírhelye mellett, de kérelmezheti a herceg, hogy ugyanabba a sírba helyezzék nyugalomra a színésznő urnáját.

„Ezt alaposan meg kell fontolnom, mert nem vagyok biztos abban, hogy Zsazsa ezt akarta volna, viszont a főrabbi érvelése is meggyőző volt, miszerint a zsidó temetőben lenne a helye” – mondta Frédéric von Anhalt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?