FÜLES

Elképesztő adatok, Ed Sheeran keresetén ámul a világ

A világhírû előadómûvész sikert sikerre halmoz, és ez bizony nagyon meglátszik bankszámláján. Nem is gondolnád, mennyire!
  • Szerző: Ripost

Fény derült napjaink egyik legnépszerűbb előadójának pénzügyi helyzetére - írja a Daily Mail. A világszerte elismert énekes, Ed Sheeran 75 000 fontot (közel 27 millió forintot) keres naponta! Éves bevétele pedig 27 millió fontot (több mint 10 millliárd forintot) tett ki - ezzel pedig még Adele-t is megelőzte.

Ezzel Sheeran a legjobban kereső előadóművészek élvonalába került. Érdemes hozzátenni, hogy tette mindezt 27 évesen. A pontos adatok szerint az énekes 36 293 611 fontos éves árbevételt produkált egy év alatt, amelynek bruttó nyeresége 27 376 900 font. A számláin szereplő összeg ezzel szemben 5 293 424 font volt.

Mindez pedig nem is annyira meglepő annak fényében, hogy az előadó sikert sikerre halmoz. A Divide elnevezésű turnéja Ausztráliában  950 000 fölötti jegyértékesítést ért el.

De a brit énekes adta el a legtöbb albumot világszerte 2017-ben, és egyértelműen ő tarolt tavaly a Spotifyon is. Csak a Shape of You-t másfél milliárdszor indították el a szolgáltatónál, így jelenleg ez a Spotify történetének legtöbbet hallgatott dala. 

A 27 éves Ed Sheeran Divide című harmadik albumával és Shape of You, Castle on the Hill, Galway Girl és Perfect című kislemezeivel érte el sikereit. A 2017 márciusában megjelent Divide a világ 36 piacán lett többszörös platinalemez, a Shape of You a legnagyobb számban eladott kislemez lett a világon 2017-ben és 32 országban többszörös platinalemez az IFPI adatai szerint.

Tavaly először fordult elő, hogy a legtöbb példányszámban eladott album és kislemez ugyanazon előadóé volt.

És ezeket olvastad már?