FÜLES

Elkeserítő döntés született a Viszkis bírósági ügyében, ez végleges

A hatóság embereit az sem hatotta meg, hogy Ambrus Attila felesége veszélyeztetett terhes.
  • Szerző: Doris

Elutasította a bíróság Ambrus Attila méltányossági kérelmét, amit azután nyújtott be a Viszkis rabló, hogy idén júniusban 2 pálinka után pattant be a kocsiba és elvették a jogsiját - írja a Blikk.

Ambrus azért fellebbezett, mert a munkája miatt sokat utazik, valamint felesége, Réka veszélyeztetett terhes, s mivel egy távoli tanyán laknak, ahol a legközelebbi szomszéd is több száz méterre van tőlük, így szüksége lenne a jogsira, ha bármi baj történik. Úgy látszik azonban, még jó ideig sofőrt kell fogadnia, ha autókázni szeretne.

"Szerintem a hatóságok nem felejtik el, hogy én egyszer már keresztbe tettem nekik. Évekkel ezelőtt, amikor szabadultam, akkor is megszívattak, és azóta is lépten-nyomon éreztetik, hogy nyomorult vagyok. Bármit teszek az életben, hendikeppel indulok"

- mondta a lapnak a Viszkis, aki elkeserítőnek tartja a döntést.

"Most nemcsak engem, hanem az egész családomat szívatják, a feleségemet és a gyerekemet is. Nem tagadom, én hoztam rossz döntést, amikor órákkal azután, hogy ittam két pálinkát, volán mögé ültem, de ötvenéves elmúltam, a feleségem bár most jól van, bármikor bármi történhet, igazságtalannak érzem, amit velem tesznek"

- méltatlankodott.

Ambrus jogi képviselője elárulta, sajnos már nincs lehetőségük, hogy fellebbezzenek, így a döntés végleges.

"Kénytelenek vagyunk elfogadni, ha ez a döntés született. Kíváncsi vagyok, hogy pontosan mivel indokolják majd. Azt gondolom, az nem elég indok, hogy a döntés milyen szokásjogon alapul, hiszen ügyfelem családi állapotában beállt változás elegendő érv lenne" – mondta dr. Szilágyi Roland.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?