FÜLES

Elkezdődtek a találgatások: Vajon ki veszi át Gesztesi Károly szerepeit?

Kevesebb, mint egy hónapja maradt a felkészülésre annak a színésznek, aki átveszi Gesztesi Károly színházi szerepeit. A Bánfalvy Stúdió társulata ugyanis megtartja a közelgő előadásait, amelyben a tragikus hirtelenséggel elhunyt színészlegenda főszerepet játszott.
  • Szerző: RIPOST

Családapa, tanár, szinkronszínész, és nem utolsó sorban legendás előadóművész volt Gesztesi Károly. A színészlegenda könnyűszerrel játszotta el a legdrámaibb szerepeket, de otthonosan mozgott a vígjátékok világában is. Tragikus halála előtt is éppen egy előadásra igyekezett Szegedre, ahol szokás szerint telt ház várta, hogy színpadra lépjen, sajnos mindhiába...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gesztesinek körülbelül 25 előadása volt havonta, a Bánfalvy Stúdió szinte minden darabjában játszott, ráadásul háromban főszerepet. Karcsi annyira imádta a munkáját, hogy beugrója sem volt, minden előadáson ő vett részt. A társulat ezért most különösen nehéz helyzetbe került, hiszen amellett, hogy elveszítették a kollégájukat, és egyben a barátjukat, találniuk kell egy színészt, aki átveszi Gesztesi szerepeit, és kevesebb, mint egy hónap alatt felkészül az előadásra.

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

A megtudta, a Bánfalvy Stúdió következő műsora február 8-án, Ajkán lesz, ahol kétszer is bemutatják a Páratlan Páros című darabot, amelyben Gesztesi játszotta a főszerepet. Ezzel kapcsolatban megkerestük az ajkai Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központot, akik arról tájékoztattak, hogy az előadás biztosan meg lesz tartva, azonban arról nincs információjuk, ki lép színpadra a színész helyett.

„Nem tudunk információval szolgálni arról, hogy ki fogja átvenni Gesztesi Károly szerepét. Az igazgatónk kereste ezzel kapcsolatban a produkciós irodát, de nem kaptunk választ. Az azonban biztos, hogy február 8-án mindkét előadás meg lesz tartva!” – válaszolta a megkeresésünkre a központ egyik munkatársa. Bánfalvy Ágnes, a Bánfalvy Stúdió vezetője korábban úgy nyilatkozott: biztosan nem szűnik meg a társulat, folyamatosan tanácskoznak a jövőről, és arról, vajon ki veheti át Gesztesi helyét.

„Nem fogunk megszűnni, meggyőződésem, hogy ezt Karcsi sem szeretné, hiszen rengeteg munkája volt benne. Biztosan mondhatom, folytatni fogjuk, hiszen meghirdettük az előadásokat, de egyelőre teljes lebénulás van, mivel a férjem szombaton még a baleset előtt 10 perccel is beszélt vele. Nem tudjuk felfogni a történteket, folyamatosan tanácskozunk” – fogalmazott korábban Bánfalvy.

Fotó: Frizbi / TV2

A legnagyobb esély talán arra van, hogy ismét a legidősebb fia, Máté lép édesapja helyére. A 29 éves művész ugyanis egyszer már bizonyított, hogy megállja a helyét, hiszen 2015-ben a Karinthy színház Csalogány család című darabjában remekelt apja szerepében. Máté akkor is főszerepet vállalt el, így talán most is ő lehet a társulat megmentője. Egy azonban biztos, bárki is kapja meg a színészlegenda szerepét, nagyon nehéz dolga lesz, hiszen egy hatalmas űrt kell kitöltenie.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?