FÜLES

Előkerült 9 titokzatos levél: vajon kiknek írhatta Terry Black?

A leveleket Terry Black zárt körű búcsúztatóján fogják felolvasni.
  • Szerző: Ripost

Mégiscsak volt végakarata az egy hónapja elhunyt Terry Blacknek. A Blikk megtudta, a Rácz Károly néven született előadóművész által készített dokumentum tucatnyi melléklettel és szerződéssel van ellátva.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

Sőt kilenc személynek külön levelet is írt, amelyeket megcímzett, lezárt borítékok rejtenek – tartalmukat csak az érintettek hallhatják a VI. kerületi Szentháromság Kápolnában tartandó zárt körű búcsúztatón. A síron túli üzeneteket végakaratának végrehajtója olvassa fel Terry Black urnája mellett.

„Tavaly keresett meg és adott megbízást Terry a végakaratának és a függőben lévő ügyeinek a végrehajtására, temetésével kapcsolatos instrukcióinak a betartatására – árulta el a Blikknek Tóth Csaba civil jogvédő. – Minden mozzanatot pontosan eltervezett és leírt, azt mondta: „Ez lesz az utolsó fellépésem!”

A megbízott kiemelte, a délután fél ötkor kezdődő szertartás ugyan nyilvános, ám a végakaratában Terry Black megjelölt kilenc személyt, akiknek a halála előtt levelet írt.

”Ezeknek a tartalmát a kápolnában, a megnevezett „szűk, családi körben” kell felolvasnom. Az elhunyt előre megírta a halotti beszédét, és külön szól majd a hozzá legközelebb állókhoz személyes levelein keresztül. Néhányat a rendelkezése szerint, felolvasás után azonnal meg kell semmisíteni – árulta el a nyilvánosság kizárásával zajló események részleteit a megbízott. – Az elhunyt megosztó személyiség volt, vállalta zsidó és roma származását, ahogy a másságát is. Éppen ezért a szertartás rendhagyó és sokak számára meglepő lesz, biztonsági óvintézkedéseket is tettünk„.

Terry végakaratában azt kérte, búcsúztatói színes öltözékben érkezzenek, virág nélkül, és ne készítsenek fotókat, videókat, előre megjelölte, hogy ezt kik tehetik meg.

”A virágokra, koszorúkra szánt pénzt a kérésére egy urnába lehet bedobni, és az összegyűlt összeget az általa egy évvel ezelőtt megjelölt állatmenhelynek továbbítjuk. Arról is rendelkezett, hogy az urnáját a fia vigye a szertartásra, ahol cigányzene szóljon, de édesanyja zsidó származása miatt ennek megfelelő ima is hangozzék el – mesélte Tóth Csaba. Terry Black hamvait a szertartás után az édesanyjáéval együtt kell visszaadni a Teremtőnek. Ez a feladat Danira vár, húga és további négy személy jelenlétében az egykori bárja közelében szórják majd a Dunába poraikat„.

Perek indulhatnak

Tóth Csaba a Blikknek elárulta, Terry Black utolsó itthoni látogatásakor, augusztusban bejelentkezett hozzá, mert változtatni akart néhány dolgon, de a rosszulléte miatt csak telefonon, nagyvonalakban közölte szándékát.

”Igaz, hogy a türelemmel viselt betegsége miatt súlyos anyagi helyzetbe kerültek a gyermekei, de többmilliós kintlévőségének a behajtásáról is gondoskodnunk kell a szertartás után. Az ehhez szükséges szerződéseket, tartozáselismeréseket, hivatalos iratokat Terry a rendelkezésemre bocsátotta„ – árulta el a megbízott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?