FÜLES

Először szólalt meg Benkő László: „Nincs mese most már örökké élnem kell!”

A zenész végre megszólalt kórházba kerülése után. Fia arról számolt be, hogyan érte apja halálának az álhíre.
  • Szerző: Ripost

Az egész ország imádkozott Benkő Lászlóért, aki közel két hete fekszik egy budapesti klinikán, miután kutyasétáltatás közben elesett, eltört a térde és a bordái. Az Omega billentyűsét végül műteni kellett a lába miatt, és bár az operáció jól sikerült, a rehabilitáció alatt előjöttek korábbi egészségügyi problémái, tüdő- és mellhártya-vizesedése lett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez már a sokadik krízishelyzet, amit az utóbbi hónapokban át kellett élnie a legendás zenésznek. Sőt ezuttal már valaki a halálhírét is keltette Benkő Lászlónak. Fia, Balázs Storynak azt is elárulta, hogyan érte az álhír.

„Az utóbbi napokban nem éreztem magam jól, a gyomrom kavargott, a közérzetem a katasztrofálishoz közelített. Gondoltam, kipihenem magam, de olyasmi történt, mintha nem is ébredtem volna fel a rémálomból. Jöttek és jöttek az üzenetek, egyre-másra kaptam az őszinte részvétnyílanitásokat. Infarktus közeli állapotba kerültem. Az járt a fejemben, nem lehet, hogy apu így hagyjon itt bennünket, hisz annyi terve van még, és olyan életerő dolgozik benne. Elkezdtem telefonálgatni, és legszívesebben üvöltöttem volna a boldogságtól, amikor kiderült, hogy apu igenes él, és ez az egész csak brutális pletyka, amit nem is tudom, hogy ki és miért talált ki...” – árulta el a lapnak a zenész fia.

Fotó: Szabolcs László / Ripost

Benkő László a közelmúltban összesen hat kórházat is megjárt különböző problémáival. Családja egyik helyről a másikra vitte át. Legutóbb a térde miatt gyulladt be az egész szervezete. Ráadásként a tüdejében légmell keletkezett.

A Tömő utcai klinikára ezért meglehetősen rossz fizikai állapotba került, de három nap múlva már el is hagyhatta az intenzív osztályt, hogy felmehessen a hetedik emeletre. Azóta pedig váltakozó kedélyállapotban olykor vidáman, olykor magába mélyedve folytatja rehabilitációját.

A Story munkatársának pedig nagy nehézségek árán, de sikerült elérnie a 77 éves Omega tagot, aki csak ennyit közölt rekedtes hangján a telefonba: „Nincs mese, most már örökké élnem kell!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?