FÜLES

Évekig járhat bíróságra L.L. Junior volt párja – ezt mondja az ügyvéd

Akár hosszú évek is eltelhetnek, mire lezárul L.L. Junior és Csilla fiának, Dávidka halálának az ügye.
  • Szerző: Ripost

A kisfiút tavaly augusztus végén egy szabályosan közlekedő sofőr gázolta el, amikor L.L. Junior kisfia, Dávidka a piros jelzés ellenére átszaladt az úton. Csillát és barátnőjét, aki szintén a helyszínen volt, gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség, ám még hosszú idő telhet el, amíg kiderül, jogilag ki a felelős a tragédiáért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: FEM3

„Alapesetben, ha ilyen gyanúval hallgatja ki a terheltet a hatóság, az azt jelenti, hogy megalapozott a gyanú. Valószínűsíthető, hogy a vallomások, esetleg a kamerafelvételek, a beszámolók alapján a nyomozók olyan információkkal rendelkeznek, amelyek szerintük alátámasztják a gondatlanságot„ – mondta a Blikknek az ügytől független ügyvéd, dr. Szilágyi Roland. „A gyanúsítástól számítva két éve van a nyomozó hatóságnak, hogy lezárja az ügyet, és amennyiben megáll a gyanú, vádemelési javaslattal megküldje az iratokat az ügyészségnek.”

Az ügyvéd elmondta, amennyiben a bíróság bűnösnek találja a vádlottat, egytől öt évig terjedő szabadságvesztést is kiróhat, amely lehet letöltendő is, ebben az esetben fogházban.

Az ügyben megkeresték Juniort és Csillát is, ám nem kívántak nyilatkozni.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?