FÜLES

Harryék újabb bonyodalmat okoztak a palotának: de ki fizet ezért?

Egyelőre fő a feje a rendőrségnek is, mert nem tudják, hogyan védjék meg Harry herceget és a családját.
  • Szerző: Ripost

Több kérdés is felmerült azután, hogy Harry herceg és felesége, Meghan januárban bejelentette, önállósodni szeretnének, ezért visszalépnek a királyi családban betöltött szerepüktől. Számos dologban már döntést hozott II. Erzsébet királynő, így legutóbb azt jelentette be, unokája nem használhatja a „royal” jelzőt. Ezzel keresztül húzta Meghan számításait, aki a Sussex Royal márkából remélt pénzt. Írtak is egy sértődött közleményt.

Fotó: AFP

Egy dologról azonban eddig nem esett szó. Ez pedig a hercegi család védelme. Eddig ugyanis a brit rendőrség és a Scotland Yard együttes erővel védte őket. Ez azonban a későbbiekben lehetetlennek tűnik, mivel Harry és Meghan folyton utazik és nincs olyan különleges kiképzésben részesült egység, amely felkészült arra, hogy ilyen körülmények között is őrizni tudják őket.

De ami ennél is fontosabb: az a pénz. Harryék védelme ugyanis több mint 20 millió angol fontba kerül évente. És bár Harryék ragaszkodnak a védelemhez, fizetni nem akarnak. Emiatt azonban a britek zúgolódnak, ugyanis nem tartják fairnek, hogy továbbra is ők fizessék a hercegi család védelmét, ha egyszer már kivonultak a királyi családból és még az országból is elköltöztek.

Januárban a kanadaiak is tiltakoztak az ellen, hogy oda költözzenek, mivel a kanadai kormánynak jogilag kötelező védelmet biztosítania Harryék számára a státuszuk miatt. Ezt pedig bizony a kanadaiak adójából kellene fizetni.

Szóval egyelőre senki nem tudja, ki fogja kifizetni a védelmet a háromfős családnak...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?