FÜLES

Hatalmas veszteség érte Békefi Vikit, ez történt vele

A hírességeknek nagy körültekintéssel kell lenniük, hogy vigyázzanak a nehezen felépített közösségi oldalaikra. A színésznő a saját kárán tanulta ezt meg.
  • Szerző: Ripost

Egyre gyakoribb a magyar sztárvilágban, hogy illetéktelenek veszik át az uralmat ismert emberek közösségi oldala fölött. A hackerek trükkös üzenetet küldenek, de előfordul, hogy előzetes jelzés nélkül csapnak le.

Tíz év munkája veszett kárba a napokban, amikor ismeretlenek feltörték Békefi Viki Facebook-profilját – írja a Metropol.

Bekefi Viki
Fotó: Metropol

Kaptam egy hivatalosnak tűnő e-mailt a [email protected] e-mail címről, hogy a fiókomhoz hozzárendelnék a kék pipát, ami hivatalossá teszi, csupán annyi a dolgom, hogy elküldöm a személyi igazolványom másolatát. Mivel tudom, hogy így működik a dolog, el is küldtem. Aztán egy azonosító kódot küldött az e-mail címemre, amit továbbítanom kellett neki. Nagy rohanásomban meg is tettem és elküldtem de csak utána láttam, hogy a Facebook jelszó változtatáshoz adtam meg neki egy kódot” – mesélte a tapasztalatait a Sztárban sztár leszek! első szériájának győztese, akit így kizártak a saját fiókjából.

Szabó András Csuti már évek óta vezeti jól működő social media vállalatát, és számos különleges esettel találkozott.

„Egy 50-100 ezer követővel rendelkező Instagram-oldal több millió forintot érhet, nem csoda, ha a hackerek szemet vetnek rá. A legfontosabb, hogy ne kattintsunk rá mindenféle gyanús linkekre, mert könnyen illetéktelen kezekbe kerülhet a sok munkával felépített oldalunk. Ilyenkor érdemes írni az adott közösségi oldal információs oldalára, de a legegyszerűbb, ha az influenszerek ügynökségekkel működnek együtt. Az én cégem már nem egy esetben segített visszaszerezni ellopott oldalt, hiszen a munkánkból kifolyólag megvannak a szakmai kapcsolataink a hackerek felkutatására. Az ellopott oldalakkal csak ideig-óráig lehet pénzt keresni, de az eredeti tulajdonosnak óriási anyagi veszteséggel járhat, ha nem körültekintő, és nem vesz igénybe időben külső segítséget egy arra szakosodott cégtől” – mondta el a Metropolnak Csuti.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A hólabdától a kókusztortáig
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?