FÜLES

Hódi Pamela napi szinten küzd a gyógyulásért: „Újra kell tanulnom szagolni”

A sztáranyuka hetekre elveszítette ízlelését és szaglását a Covid miatt, érzékszervei azóta sem működnek tökéletesen.
  • Szerző: Ripost

Bár minden óvintézkedést maximálisan betartott, tavaly szeptemberben mégis elkapta a koronavírust Hódi Pamela.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem engedte, hogy eluralkodjon rajta a pánik, sőt még ahhoz is volt lelkiereje, hogy követőivel megossza tapasztalatait, az akkor még sokak számára ismeretlen betegségről. Több mint egy év telt el, azonban a vírus nem múlt el nyomtalanul.

„Azt gondoltam, hogy idővel minden visszatér, sajnos mégsem érzem százszázalékosan az ízeket és a szagokat” – kezdte a Borsnak Pamela.

„A betegségem előtt az intenzív illatoknál mindig éreztem egy erős, kicsit zavaró szagot az orromban, ahogy májusban megszületett a kislányom, ez egyik pillanatról a másikra megszűnt. Sajnos azóta ez megfordult, mert például hiába állok egy bűzös kuka fölött, egyáltalán nem érzek semmit. Ez még nem is lenne baj, de amikor parfümöt szerettem volna vásárolni, rájöttem, a jó illatokat sem érzékelem” – mesélte.

Pamela ezzel párhuzamosan más jeleket is észlelt magán, az ízekkel is komoly problémái akadnak. Várandóssága alatt imádta a paprikát, de most már képtelen megenni. Ugyanígy van a májkrémmel is, korábban imádta, de már nem bírja elviselni az ízét.

Panaszai miatt orvoshoz fordult, ahol meglepő választ kapott a problémájára.„Konzultáltam egy fül-orr-gégésszel. A doktornő megnyugtatott, hogy nem egyedi a problémám, nagyon sokan fordulnak hasonló tünetekkel hozzá. Sajnos el is szomorított, amikor közölte, erre egyelőre nincs semmilyen gyógymód. Meg kell tanulnom újra a szagokat és az ízeket érzékelni, mert mindez pszichés alapon működik” – mondta Pamela, aki azóta napi szinten küzd a gyógyulásért.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?