FÜLES

Hogy engedhették be Lajcsit az USA-ba?

Ha hazánk fiaként úgy döntünk, hogy Amerika felé vesszük az irányt, az első lépés egy beutazási kérelem kitöltése kell legyen. Abban pedig megkérdik, hogy van-e dolgunk a hatóságokkal jelenleg.
  • Szerző: Buster

Magyarként egy amerikai út pontosan olyan, mint a kutya vacsorája. Foglalhatunk repülőjegyet, szállást, és leköthetünk izgalmas programokat, de a beutazási engedélyünket koránt sem biztos, hogy megkapjuk. A vízumkérő lapon akadnak rázós kérdések, melyek őszinte megválaszolása automatikusan az ország határain kívül tarthat minket.

Vajon mexikói nyaralása előtt New Yorkban is szétnéző Galambos Lajos miként járt el annál a kérdésnél, mely azt firtatja, hogy tartóztatták-e le bármiért hazájában?

Persze könnyen lehet, hogy a vámtiszteket egyszerűen nem izgatta a Lajcsi ellen folyó nyomozás, amikor tájékoztatta őket. Hiszen csak átutazott az Államokon, nem akart huzamosabb ideig ott tartózkodni. De az sem kizárható, hogy a "Nem" mellett lévő rubrikába tette az X-et, vagyis elhallgatta, hogy előzetes letartóztatásban volt. Azt persze nem tudjuk, hogy melyik verzió történt meg valójában.

Mindenesetre Galambos Lajos és felesége átment a rostán, hiszen fotók bizonyítják, hogy New Yorkban nézelődtek a gyerekeikkel, majd New Jersey-ből továbbrepültek Mexikóba.


Viszont akadnak idehaza olyan hírességek, akik már nem voltak ilyen szerencsések, pedig őket még csak gyanúba sem keverték a hatóságok. Legutóbb furcsamód éppen Vajna Tímea járt pórul a vízumkérelmével.

A zöld kártyám ügyintézés alatt áll, ezért most még nem tudok kimenni Amerikába, turistavízummal sem.

"Pedig egyre sürgetőbb volna a személyes találkozások miatt, ugyanis e-mailben már napi szintűek a megbeszéléseink az idei Miss Universe Hungary kapcsán. Egy nagyszabású show-ra készülünk." - árulta el kiutazási problémájának okát Timi a Borsnak még tavaly.

A másik elutasított Gáspár Győzike volt, akit 2009-ben minősítettek nemkívánatos vendéggé az USA-ban. A roma showman ráadásul sokat is bukott az elutasításon, hiszen jó előre kifizette az utazás és a szállás költségeit is.

"Vízumbeszélgetésre hívtak, s kezdetét vette a hosszú, megalázó beszélgetés. Mennyit keresek? Mekkora a vagyonom? Mennyi a pénzem? Miért utazik a feleségem is? Hasonló kérdések sorjáztak vég nélkül."

Aztán közölték: mivel nem biztos, hogy visszajövünk, nincs vízum. Kiborított a viselkedésük, ezek után még pénzért sem mennék oda, viszont be fogom őket perelni.

"A vízumot megtagadhatják tőlem, de a megalázást nem tűröm." - nyilatkozta akkoriban a showman.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?