FÜLES

Meglepő fordulat: II. Erzsébet királynő szigorú szabályt adott ki Fülöp herceg temetése kapcsán

Komoly döntést hozott a brit uralkodónő férje temetése kapcsán. Erre a lépésre senki sem számított.
  • Szerző: Ripost

Múlt hét pénteken 99 éves korában elhunyt Erzsébet angol királynő férje, Fülöp herceg. Edinburgh hercege utolsó napjait a windsori kastélyban töltötte az uralkodónővel, aki a végső pillanatig mellette maradt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fülöp herceg halála után már számos hír szivárgott ki a temetéséről. Harry herceg is gondolkozás nélkül utazott haza Londonba, hogy végső búcsút vehessen nagyapjától.

Fülöp herceg kivételesen erős jellem volt

Fülöp herceg kivételesen erős jellem volt
Fotó: AFP

A katonai tisztségétől megfosztott sussexi hercegre komoly megpróbáltatást várt, ugyanis többé nem viselheti az egyenruháját, ami alól a temetés sem kivétel.

Ám most úgy látszik, II. Erzsébet királynő kedvezni szeretne visszatérő unokájának, ugyanis komoly rendeletet adott ki Fülöp herceg temetése kapcsán. Az uralkodónő megtiltotta a királyi család minden tagjának, hogy katonai egyenruhában jelenjen meg az edinburgh-i herceg temetésén. Ezzel a kedves gesztussal pedig a szégyentől és az elkülönüléstől is megóvta Harryt.

Harry herceg nem viselhet egyenruhát Fülöp temetésén

Harry herceg nem viselhet egyenruhát Fülöp temetésén
Fotó: Northfoto

Egy katonai forrás a The Sun oldalának megerősítette a híresztelést: „Ez a legbeszédesebb megoldás a problémára.” Később a palota egyik forrása is hasonló információkat közölt: „A jelenlegi protokoll szerint mindenki öltönyben lesz jelen, nem katonai egyenruhában.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?