FÜLES

„Két szerelmem volt az életben” – Pécsi Ildikó még mindig gyászolja férjét

Bár Pécsi Ildikó még mindig gyászol, van, ami kicsit jobb kedvre tudja deríteni.
  • Szerző: Ripost

Bár a szívében még ott a gyász, újra ragyogott Pécsi Ildikó, amikor ismét színházban dolgozhatott. A művésznő lelkesen instruálta a színészeket vasárnap a Fekete Péter című darab első színpadi próbáján.

Fotó: Sulyok László

„Két szerelmem volt az életben: az egyik Édesjólajosom, a férjem, aki lélekben mindig és mindenütt velem van, a másik a színház, ami örök, ettől sohasem fogok elszakadni„ – sóhajtotta elhunyt férjére, Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgóra gondolva Pécsi Ildikó.

A zenés darab rendezője és főszereplője, L. Péterfi Csaba korábban már megbeszélte a részleteket Ildikóval, aki ennek ellenére vasárnap reggel különös izgalommal várta, hogy együtt induljanak a gödöllői Művészetek Házába.

„Sokszor elolvastam a szövegkönyvet, elképzeltem a figurákat, de most találkoztam először a színészekkel, akik akkora szeretettel fogadtak, hogy beragyogta a szívemet. Édes, aranyos, tehetséges kis társulat. A napjaimat főként a múltban élem, rengeteget gondolok a papára, minden rá emlékeztet otthon, ami fáj, de jó is, hogy lélekben velem van. Mégis a jövőt jelenti számomra a munka. Sokat rendeztem korábban, sok emléket felidéztem ezekről is. Most, hogy találkoztam a színészekkel is, újabb ötleteken gondolkodom” – mondta a művésznő a Blikknek.

Pécsi Ildikót barátai, családja is nagy szeretettel veszik körül, mindig van körülötte valaki. Nem engedik, hogy magányosan, otthonába zárkózva férje, Szűcs Lajos belefeledkezzen a fájdalomba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?