FÜLES

Kiderült! Ezért nem kérnek Erdélyben a Viszkisből

A csíkszeredaiak azért nem láthatják a filmet, mert állítólag a filmforgalmazó drágábban kínálja nekik a vetítési jogokat, mint a többi városnak...
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A hargitai megyeszékhelyen, Ambrus Attila imádott városában, Csíkszeredán nem vetítik a Viszkis-filmet. A Bors azt is megtudta, miért! Az okokról a filmforgalmazó és a csíkszeredai polgármester hivatal kulturális osztálya is egyetért: nem tudták biztosítani a forgalmazó által kért feltételeket a Csíki Moziban. 

"A forgalmazótól január elején kaptuk meg a vetítésre vonatkozó ajánlatot, amit sajnos nem tudtunk elfogadni az általuk feltételként szabott nagyon magas részesedési százalék miatt. A forgalmazó által közzétett állásfoglalás szerint mindenhol ugyanolyan feltételek mellett forgalmazza a filmet, de ez valótlan állítás! Természetesen utánajártunk, és nyilvánvalóvá vált, hogy Csíkszeredának sokkal magasabb részesedési százalék ellenében kínálták a filmet. Fontos számunkra, hogy a csíkszeredaiak is láthassák az alkotást, de nem mindenáron. Ezért nem voltunk hajlandók belemenni a forgalmazó szemtelenül magas ajánlatába." – írta a Borsnak a kulturális osztály.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?