FÜLES

Kóbor János visszaszólt legendás zenésztársának

Kóbor János a sajtóból értesült róla, hogy Szörényi Leventével nincsenek jóban, és hogy a zenész nem igazán kedveli őt.
  • Szerző: BD

Szörényi Levente egy nyilvános interjúban mesélt zenei pályájáról, az Illés zenekarról, a szocializmusról, barátságról és viszályról. Szóba került a 2001-es Illés-Metro-Omega koncert is, amelyen a három beatzenekar együtt hódította meg a színpadot. Most kiderült, nem is volt olyan egyszerű a közös munka.

Ahogy azt %% is megírta, nem éppen szép szavakkal illette pályatársait a legendás zenész.

"Kóbor sok marhaságot tud összehordani, például azt, hogy ők azért nem lettek világhíresek, mert mi mentünk ki Angliába. A hajdani közös koncertünk szervezése is nehezen ment, végig az volt a halálfélelmük, hogy mi játszunk majd utoljára. Emberileg szerencsétlenek, már akkor is rosszak voltak, egymást is marták" - árulta el Szörényi, akinek szavai igencsak rosszul estek az Omega együttes énekesének.

Nem tudtam, hogy haragban vagyunk vagy voltunk.

"Igazi konkurenciái nem voltunk egymásnak, hiszen más elképzelésekkel álltunk színpadra. De, ahogy a külföldiek közül a Scorpions és a Deep Purple hatott ránk a legjobban, itthonról az Illés és a Locomotív GT. Mindig figyeltük, mit csinálnak, és ehhez képest próbáltuk belőni a saját utunkat. Így tulajdonképpen fel is néztem rájuk, az a koncert pedig a pályám legcsodálatosabb koncertje volt, nagy öröm, hogy akkor még mindhárom zenekar teljes eredeti létszámában a színpadon tudott lenni" - reagált a Bors keddi számában Kóbor János, aki egyáltalán nem emlékszik semmiféle, a szuperkoncert körüli konfliktusra...

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?