FÜLES

Koronavírus-járvány: Harrynek jó eséllyel vissza kell térnie Angliába

Egy 1911-ben elfogadott törvény kötelezheti erre a herceget.
  • Szerző: Doris

Harry herceg és Meghan Markle nemrég teljes titkokban Los Angeles-be költözött Kanadából, állításuk szerint ugyanis ott könnyebben meg tudják valósítani az elképzeléseiket. Könnyen lehet azonban, hogy a koronavírus-járvány minden számításukat keresztülhúzza – írja a Daily Star.

Fotó: Profimedia

Az 1911-ben, V. György Király által hatályba helyezett törvény miatt könnyen lehet, hogy Harrynek haza kell utaznia Angliába. A Counsellors of State nevű rendelet lényege, hogy amennyiben a királynő egy betegség, vagy külföldi utazás miatt nem tudja ellátni a feladatait, ki kell neveznie kettő vagy több tanácsost, akik helyette irányítják tovább az országot. Ezeket a tanácsosokat egy speciális csoportból választják ki. A szabály értelmében, a királynő férjén kívül az a négy ember jöhet számításba, akik a trónörökösi lánc első négy helyén állnak és elmúltak 21 évesek.

Vagyis most Fülöp herceg, Károly herceg, Vilmos herceg, Harry herceg és András herceg jöhet szóba, de Fülöp a kora miatt lenne kockázatos választás, míg Károly azért, mert ő már megfertőződött a koronavírussal. András herceget pedig senki nem fogadná el a pedofilbotránya miatt.

A legideálisabb ötlet Vilmos herceg lenne, de mivel kettőt kell választani, megvan az esélye, hogy királyi családnak hátat fordító Harrynek mégis vissza kell térni Angliába.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?