FÜLES

Krausz Gábor: Fontos, hogy Hannaróza is megismerje a zsidó hagyományokat

Krausz Gábor soha nem titkolta zsidó származását. A Borsnak elárulta, nagyon fontos számára, hogy kétéves kislánya, Hannaróza is megismerje a zsidó hagyományokat.
  • Szerző: Ripost

Tóth Gabi és Krausz Gábor számára természetes, hogy kislányuk, Hannaróza egy kulturálisan sokszínű, nyitott és elfogadó közegben nőjön fel. Advent első vasárnapja is ennek szellemében telt, hiszen míg Gabi otthon az adventi koszorú első gyertyáját gyújtotta meg, Gábor az édesapjánál ugyanezt tette a hanuka első gyertyájával. A szülők persze tudják, hogy Hannaróza még kicsi, és lehet, hogy nem ért meg mindent az ünnep történéseiből, de bíznak abban, hogy a hangulatra, érzésekre később is emlékezni fog.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Végh István
Bors

Ez a nap feltöltötte a lelkünket, meghatározó élmény volt. Az idei advent minden eddiginél különlegesebb. Én úgy nőttem fel, hogy gyerekkoromban még nem igazán követtük a zsidó hagyományokat. Apám ortodox családban nőtt fel, az ő édesapja rabbi volt, de apu később elmenekült ebből az egészből, és akkor még nem adta át nekünk a vallási hagyományokat, amit én nagyon sajnáltam.Csak jóval később, amikor már tizenéves voltam, édesanyám halála után érezte úgy, hogy itt az ideje beavatni engem a zsidó kultúrába. Felnőttként úgy érzem, jobb lett volna, ha ez előbb megtörténik. Én pontosan ezért szeretném a kislányomnak minél hamarabb megmutatni ezeket az ezeréves, szép hagyományokat„ – kezdte a Borsnak Krausz Gábor, akinek a húga, sőt, a rokonságának egy része is Izraelben él, ezért már most eltervezte, hogy néhány év múlva elviszi Hannarózát hozzájuk.

”Azért kicsit még várunk, amíg kicsit már nagyobb lesz és megérti a dolgokat. Persze most is látja, érzi, mert nagyon okos kislány, de ehhez még pici„ – nevette el magát a sztárséf.

A család számára az is nagyon fontos, hogy a kislány a keresztény hagyományokat is megismerje, ezeket Gabi tökéletesen át tudja neki adni, így Hannaróza egy igazán nyitott és kulturálisan sokszínű közegben nőhet fel, amit mindkét szülő számára meghatározó jelentőségű.

Különleges karácsony

Krausz Gábor azt is elmesélte nekünk, hogy készülnek a karácsonyra. Idén először Tóth Vera párjánál, Pauli Zoltánnál gyűlik össze a család Palkonyán, egy igazi beszélgetős, főzőcskézős, borozgatós ünnepre. Erre 2019-ben, Hannaróza születése óta nem volt lehetőség, hiszen a pici akkor még csak 3 hetes volt, tavaly pedig a koronavírus húzta keresztül a számításaikat. És hogy mi a helyzet az ajándékvásárlási őrülettel? Abból, köszönik szépen, nem kérnek! Gábor például finomabbnál finomabb ételekkel lepi meg a szeretteit, de hogy mivel, az a nemrég megjelent könyvéből is kiderül. Sőt, az is, hogy melyikhez milyen családi story fűződik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?