FÜLES

Különleges hagyomány: így ünneplik a húsvétot Csepregi Éváék

Csepregi Éva és családja a koronavírus-járvány miatt nem ünnepelhet együtt húsvétkor, azonban mégis találtak megoldást arra, hogyan tölthetnének el egy kis időt közösen a szabályok betartása mellett. Arról nem beszélve, hogy a különös sokéves hagyományt így is megtarthatják.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus-járvány miatt Csepregi Éváéknál az idei húsvét más lesz, mint az eddigiek. Az énekesnő hetek óta önkéntes karanténba vonult, és bár egy házban él a fiával, Dáviddal és annak menyasszonyával, csak ritkán találkoznak. Ilyenkor is tartják a 3-4 méteres távolságot egymástól, és ez az ünnep alatt sem lesz másként.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

”A szomorú helyzet ellenére is készülünk a húsvétra. Előbányászom a díszeket, hogy a hangulat legalább adott legyen, és szépen körberakom vele a lakást. A fiam és a menyasszonya már be is vásároltak, úgyhogy húsvéti sonka és tojás biztosan kerülni fog az asztalra„ – kezdte a -nak Éva. Az énekesnő elárulta, a húsvéti menü náluk nem akármilyen tálalásban kerül az asztalra. Éva gondosan figyel arra, hogy az alkalomhoz illően díszítse a tányérokat a finomságokkal, és bár a helyzet ellenére nem lehet együtt a család, mégis találtak megoldást a közös ünneplésre.

”Ha jó az idő, akkor azt meg szoktuk oldani, hogy együtt ehessünk. Amikor főzök, akkor kirakom a fiataloknak a teraszra az ételt, én pedig a házban maradok, 3-4 méterre tőlük. Valószínűleg ez így lesz most is. Dávidék kiülnek, én meg vagy becsukom az ajtót és az üvegen keresztül nézem őket, vagy nyitott ajtónál beszélgetünk. Sajnos most muszáj megtartanunk a távolságot” – fogalmazott a Neoton Família dívája.

A koronavírus-járvány miatt idén a locsolás is elmarad náluk, ami Évának nagy szívfájdalom, hiszen egy különleges hagyományt szakítanak meg.

”Locsolásról most szó sem lehet! Ezt nagyon sajnálom, mert Dávid ilyenkor mindig be szokott öltözni skót népviseletbe az édesapja miatt. Szoknyát is húz! Abban reménykedek, hogy most is így tesz majd, annak ellenére, hogy meglocsolni nem tud. Nagyon örülnék, ha ez a szokása megmaradna„ – tette hozzá az énekesnő, aki továbbra is arra buzdít mindenkit, aki teheti, hogy maradjon otthon, és tartsa be az óvintézkedéseket, hiszen ezzel megfékezhetjük a járvány terjedését.

 

Ukulelézni tanul

Éva igyekszik lefoglalni magát az önkéntes karanténban. Folyamatosan tartja a kapcsolatot a zenekar tagjaival, akikkel online koncerteket adnak, énekórákon vesz részt, emellett pedig új dolgok tanulására is fordít időt.

”Próbálom magamban tartani a lelket! Heti rendszerességgel tornázok a térdem miatt, sokat kell bicikliznem. Emellett ukulelézni tanulok. Természetesen az Over the Rainbow-t kezdem el tanulni. Most mindenki meg tudja valósítani azt, amire eddig nem volt ideje” – árulta el lapunknak Éva.

 

És ezeket olvastad már?