Létrehozva: 2020.03.31.

Különleges megoldással védekezik a koronavírus ellen Fodor Zsóka

Fodor Zsóka teljesen elzárkózott a külvilágtól, csak ritkán hagyja el az otthonát. Ha mégis kimozdul a lakásból, akkor azt egy speciális maszkban teszi, amit saját maga készített.

Fodor Zsóka gondosan ügyel arra, hogy a koronavírus-járvány idején minden óvintézkedést betartson, amit a szakemberek előírnak, éppen ezért döntött úgy, hogy Pécsett vészeli át ezt az időszakot. A népszerű színésznő még a lakását is csak ritkán hagyja el, hiszen a barátai gondoskodtak arról, hogy mindene meglegyen. Ám ha kimozdul, azt csak speciális védőfelszerelésben teszi, amit saját maga készített el fillérekből.

Fotó: Fodor Zsóka / Ripost

Nagyon komolyan veszem az előírásokat, és bevallom, nem szívesen mozdulok ki otthonról. A barátaimtól viszont folyamatosan kapom a hívásokat, hogy mire van szükségem. A hűtőm már tele van étellel, sőt a védőfelszerelést is tőlük kaptam, mert én már sehol sem tudtam venni kesztyűt és maszkot. Rettenetesen hálás vagyok nekik„ – kezdte a Ripost-nak Zsóka. Bár a színésznő a barátainak köszönhetően rendelkezik védőfelszereléssel, sajnos speciális maszkot, ami kifejezett védelmet nyújt, nem kapott, ezért ezt a problémát házilag oldotta meg. Egy filléres megoldást talált ki a teljes védelem érdekében.

”Én a maszkom belsejébe teszek egy duplaréteg kéztörlő papírt is, mert annak még jobb a szűrője. Ezt két biztosítótűvel megtűzöm, és így teszem a fülemre. Mondjuk amikor először kipróbáltam, hadd ne mondjam, mit összekáromkodtam, hogy levegőhöz jussak. Ilyenkor tény, hogy egy kicsit küzdeni kell, hogy ne fulladjunk meg, de ez számomra abszolút védettséget jelent. Így merek csak kimenni egészségügyi sétákra is, amire azért van szükségem, mert nem szeretnék majd százkilósan kiszabadulni a karanténból” – mondta nevetve Zsóka, aki reméli sokan megfogadják a tanácsát, hiszen ebben az időszakban most a biztonság az első. Éppen ezért különös figyelmet fordít a környezete tisztán tartására is.

A fertőtlenítésre nagyon figyelek. Otthon egy nagy flakonnal tartok fertőtlenítőszert, és ami olyan, azt azonnal átmosom vele. Például, ha valamit hazahozok a kisboltból. De a táskámban is van egy kézfertőtlenítő, ha kimerészkedek a házból, akkor legyen nálam. A torkomat pedig pálinkával fertőtlenítem. Szóval biztosra megyek minden téren!” – fogalmazott a népszerű színésznő, aki a kialakult helyzet ellenére is próbál pozitívan tekinteni előre, és az otthon töltött idejét is igyekszik hasznosan eltölteni.

Mozgalmat indítana Bár a lakásából nem szívesen mozdul ki, Fodor Zsóka ebben a nehéz helyzetben is szeretne segíteni a nyugdíjasokon, akiknek egyedül kell gondoskodniuk magukról. Éppen ezért egy különleges kezdeményezést indított el, amelynek lényege, hogy az idősebbeknek adományoz könyveket, hogy kellemesebbé tegye számukra a karantént. „Szenvedélyesen gyűjtöm az újságokat és a könyveket, és most úgy döntöttem, hogy ezeket felajánlom jótékony célra. Van itt egy karitatív szervezet Pécsett, és én nagyon jó barátságban vagyok a vezetőjükkel. Mivel ők járják a várost, gyógyszereket és élelmet visznek, felajánlottam, hogy az én kiolvasott könyveimet és regényeimet vigyék el a nyugdíjasoknak. El is vitték és mindenki nagyon örült neki! Arra gondoltam, hogy ezt egy mozgalommá is lehetne fejleszteni!” – mondta lapunknak Zsóka.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lemondta a válogatottságot minden idők egyik legjobb focistája

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

magyarnemzet.hu

Klopp megnevezte, ki lenne a megfelelő utódja, és egy fehér zászlóról is beszélt

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

mandiner.hu

Elszabadult a helyzet Amerikában, a Nemzeti Gárdát is bevethetik

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Aggódnak a rajongók, eltűnt Vámos Erika

FÜLES

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

FÜLES

Fekete bombázóval az oldalán látták Schmuck Andort

FÜLES

Hihetetlen, így reagált a delfin, amikor Kozso dalra fakadt

FÜLES

Tolvai Reni őszinte vallomást tett: Vajon újra megtenné?

FÜLES

Erre vártunk: kiderült, hogy van most valójában Katalin hercegné

FÜLES

"Csípem a feketéket!" – Marics Peti elárulta magát

FÜLES

Szandiról sosem látott fotó került elő, le fog esni az állad