FÜLES

L.L. Junior barátja elárulta, miért zárták ki elhunyt kisfia ügyéből az énekest

L.L. Juniort kizárták kisfia gázolásának ügyéből, ezért mindössze a hallgatóság so­rai­ban foglalhat helyet a gyászoló anya bírósági tárgyalásán. Napokon belül fordulat állhat be az ügyben, készülnek a bírósági papírok.
  • Szerző: Ripost

Gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával nyújtotta be a nyomozóhatóság az ügyészséghez a pa­pírokat Hopp Csilla ügyében, amelyben hamarosan áttörés várható.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Máté Krisztián (MK)
Ripost

L.L. Junior volt párja 2019. augusztus 31-én Zuglóban akart átkelni egy társasággal és a kisebbik fiával egy zebrán. Dá­vidka hirtelen átszaladt az úton a testvéréhez, egy arra szabályo­san közlekedő autó pedig elütötte. Elkerülhetetlen volt a baleset, sajnos nem élte túl az akkor há­roméves gyermek. A bor­zasz­tó tragédia a szülők mellett az egész országot sokkolta, és bár az elején többen – köztük L.L. Junior is – az édesanyát hibáztatták, később mindenki belátta, hogy aligha tudta volna megakadályozni a balesetet. A kisgyermek halála ügyében hivatalból indított nyomozást a rendőrség, és hiába kapta meg az anya a legnagyobb büntetést az élettől, amit csak kaphatott, a felelősséget a jog szerint meg kell állapítani.

Fotó: Bors

Az ügy komoly visszhangot váltott ki, az Árva Szülők Alapítvány például petíciót indított azért, hogy Csillát ne ítéljék el. A tét nagy, hiszen a gondatlan emberölés vétségét egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

„Felkérjük az ügyészséget, hogy gondolja át a történtek súlyát a szülő, az anya kín­szenvedését méltányolva! Egy anya, aki végignézi gyermeke halálát a kezdettől a végéig, az megkapja a sors legnagyobb büntetését! En­nél nagyobb életre szóló kín nem is létezik! Ebből nincs gyógyulás! Örökké kí­-sért, egy éle­ten át!” – ír­ták a kiáltványukhoz, amelyet eddig körülbelül 1500 ember írt alá. Köztük L.L. Junior is, aki szívesen képviselte volna az elhunyt fia érdekeit a bíróságon, de őt elfogultság miatt kizárták az ügyből.

„Bár részt szeretett volna venni, elfogultság miatt kizárták az ügyből, így nem védheti meg a gyermeke édesanyját a bíróságon„ – mondta a Bors megkeresésére L.L. Junior egyik közeli barátja, aki így folytatta: „Ha ott akar lenni, akkor csak a hallgatóság soraiban foglalhat helyet. Bénító érzés lehet, hogy érdemben egy szót sem szólhat abban az ügyben, ami szó szerint az ő testéből és az ő életéből is kiszakított egy darabot.”

Fotó: Bors

A tragédia két éve történt, és sokak meglepetésére még mindig nem történt megnyugtató előrelépés. A Bors információi szerint jelenleg úgy áll az ügy, hogy napokon belül megérkezik a bíróságról egy értesítés, ami komoly befolyással lehet Hopp Csilla jövőjére nézve. Ha lesz tárgyalás, akár el is ítélhetik.

A lap megkérdezte a Fővárosi Főügyészséget a témában, ahonnan a következő tájékoztatást kapták:

„Az érdemi ügyészi döntés fo­lyamatban van„ – mondta dr. Bagoly Bettina, a Fővárosi Fő­ügyészség szóvivője.

Úgy tudni, hogy heteken héten belül vádemelés lesz az ügyben.

„Türelmetlenül várjuk a levelet, hogy kiderüljön, hogy döntenek” – mondta a Bors megkeresésére dr. Horváth Gábor, Hopp Csilla jogi képviselője.

„Mi azt szeretnénk, ha nem lenne tárgyalás sem, és hogy szüntessék meg az eljárást. Ha mégis bíróság elé citálják az édesanyát, akkor a felmentését fogjuk kezdeményezni. Véleményem szerint ebben az ügyben nem történt klasszikus gondatlanság. Ha egy anya hagy­ja, hogy a gyereke az ágyban játs­szon gyufával, vagy kipróbálja az úttesten a család motorját, akkor nincs kérdés. De amikor egy gyermek kirántja a kezét az anyjáéból, azt képtelenség egyértel­műsíteni. Ügyfelem élete végéig bűnhődni fog így is.„

Amikor azt kérdezték a jo­gász­tól, hogy mit gondol arról, hogy az édesapát kizárták az ügyből, így felelt:

„Hivatalos értesítést még nem kaptam erről, de én is hallottam, hogy Juniort kizárták. Ha jelen akar lenni a tárgyaláson, megteheti, a hallgatóság soraiban foglalhat helyet, de meg nem szólalhat.”

Hopp Csillának tehát egyedül kell viselnie a terhet, egyedül fog a bírája előtt állni, hiába békültek ki időközben a gyermeke édesapjával. A legnehezebb percekben megint magára marad.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?