FÜLES

Lajcsi elárulta: ezért halt meg Zámbó Jimmy!

17 éve történt a tragédia, amely megrázta a magyar zenészvilágot - a régi barát most elárulta, mi állt a Király halálának hátterében.
  • Szerző: Ripost

Bő másfél évtizeddel később is még mindig sok a kérdőjel a zenészlegenda halálával kapcsolatban. Galambos Lajcsi azonban a Storynak elárulta, miért kellett meghalnia Jimmynek azon a végzetes éjszakán: mert makacsul ragaszkodott egyik őrült szenvedélyéhez!

 

Nagyon szerettem Jimmyt, pedig kettős személyiség volt. A nézők, a rajongók a sebzett szívű, szerelmes dalokat éneklő sztárt látták csupán, ám volt egy kevésbé barátságos és még kevésbé szerethető arca is

 - idézi fel Lajcsi, aki szerint a Király nem szívesen hallgatott mások tanácsaira.

Megmagyarázhatatlan mániája volt, hogy szinte mindig hordott magával egy pisztolyt, amit ugyan ritkán használt, de sokszor elővette. Egy budapesti szállodában például a bárzongoristát rémítette vele halálra, mert az idős úr a hotel szabályaira hivatkozva nem akarta átengedni neki pár percre a zongorát. Ekkor Jimmy előkapta a pisztolyát, letette a zenész elé, és újból a zongorát kérte - az idős férfi ijedtében azonnal felugrott. Később azonban a Király vaskos köteg pénzzel jutalmazta "engedékenységét".

"Sohasem értettem, mi szüksége van rá, de ő jobban érezte magát, ha vele volt a pisztolya..." - mondja Lajcsi, aki szerint Jimmy magának köszönheti tragikus halálát:

Öntörvényűsége vezette a csúcsra és a halálba is!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?