FÜLES

Lemaradt unokája fontos családi eseményéről Kóbor János, ez az oka

Az Omega frontembere a munka miatt nem tudott részt venni unokája keresztelőjén.
  • Szerző: Ripost

Múlt vasárnap keresztvíz alá került a 76 éves Kóbor János unokája, de az Omega frontembere – bár nagyon készült – nem tudott ott lenni a Budavári evangélikus templomban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

„Lélekben jelen voltam, és azóta képeket is láttam a keresztelőről. Büszke vagyok a fiamra, hogy apaként is átesett a keresztségen” – válaszolta a Blikknek Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas rocklegenda, aki a szertartás idején németországi turnén volt az Omegával. „Természetesen sajnálom, hogy személyesen nem tudtam ott lenni, de neheztelést a fiam élettársának rokonságából sem éreztem” – magyarázta a gyerekkorától Mecky becenévre hallgató zenész mosolyogva. „Biztos vagyok benne, hogy amikor Hanga Szófia már nagylány lesz, ő is mosollyal nyugtázza, hogy a nagyapja azért nem tudott ott lenni a keresztelőjén, mert külföldön koncertezett” – mondta.

A zenész fia nem annyira bánta, hogy a dolgok így alakultak.

„Sajnáltam, hogy apám nem tudott velünk lenni, de rossz érzés nem volt bennem. Még gyerekként megtanultam együtt élni azzal, hogy napokra távozik egy turné vagy egy külföldi tárgyalás miatt. Ez nála benne van a pakliban. Tulajdonképpen örülök neki, hogy ezt az életformát a mai napig megtartotta” – foglalta össze a 44 éves Kóbor Dániel.

„Akárcsak apám, magam is római katolikus vagyok, és akárcsak apám, magam is protestáns nővel nevelek egy lányt” – mondta Dániel, és itt nemcsak a kedvesére, Bogira utalt, hanem édesapja feleségére, Kóbor-Deme Zsókára és féltestvérére, Lénára.

„Elfogadtam a hagyományt, hogy ilyen esetben az anyuka vallása a mérvadó, így a lányunk evangélikus lett, viszont ez azt is jelentette, hogy csak vasárnap lehetett a keresztelő. Apám időben jelezte, hogy neki nem felel meg a szeptember vége, de a keresztszülők és a békéscsabai rokonság miatt nem akartunk halasztást” – tette hozzá.

Deme Zsóka már Kóbor János felesége volt, amikor a lánya, Titanilla tavaly februárban életet adott első gyermekének, Elzának. „Titanilla már tinédzser lány volt, amikor Zsókával megismerkedtem, és házasságkötésünk óta őt is a hozzátartozómnak tekintem. Nekem ahhoz nem kell vérrokonság, hogy valakit a rokonomnak tartsak, és Elzácskát ugyanúgy az unokámnak érzem, mint a kis Hangát” – érzékeltette Mecky, aki Elzát csak videótelefonon keresztül láthatja, ugyanis Titanilla férje, Babay Árpád vízilabdaedző Új-Zélandon kapott munkát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?