FÜLES

Megdöbbentő részletekre derült fény Diana hercegnő balesetéről

Kiderült, hogy a francia hatóság mire kérte a Diana kocsijával karambolozó férfit.
  • Szerző: Ripost

Diana hercegnő 1997-ben szenvedett balesetet három másik emberrel az autójában egy párizsi alagútban, amiben ő maga és két másik személy is tragikus módon életét vesztette. A hercegnő testőre túlélte az esetet, de maradandó sérüléseket szenvedett.

Fotó: PATRICK RIVIERE / AFP

A Daily Mail most megszólaltatta a férfit, Le Van Thanh-t, aki Fiatjával utazva összeütközött a Mercedesszel, amiben Diana ült.

A férfi állítja, hogy ártatlan, és ezt a francia hatóságok is megerősítették, mégis akadt egy érdekes részletet az ügy kapcsán. A francia hatóságok ugyanis utasították, hogy ne utazzon Angliába a nyomozás kapcsán, hiába kereste meg őt a Scotland Yard, hogy szeretnék kivizsgálni az ügyet belföldön is.

„Tudom, hogy fel fog keresni a Scotland Yard. Számtalanszor mondták, hogy vissza fognak még térni. Mondták, hogy jönni fognak. Szeretnék, ha Angliába utaznék. Tudod, mit mondott a francia rendőrség nekem? Nem ugyanazok a törvények ott, mint Franciaországban, ne menj oda!” – mesélte a férfi.

A balesetben szintén elhunyt Dodi Fayed képviseletével megbízott ügyvéd elmondta, hogy túl sok mozgásterük nem volt az ügyben, ami szerinte kérdéseket vet fel – írta a Paraméter.

„Hatalmas kérdőjel van az ügy kapcsán, mert a francia hatóságok nagyon szerették volna a lesifotósokra kenni a dolgot. Le Van Thanh autója újra lett festve. A Mercedes nyilvánvalóan ütközött a Fiattal. Akár baleset volt, akár a sofőr túl gyorsan vezetett az alagútban, akár a Fiat Uno rossz sávon közlekedett, nem tudtuk kideríteni.”

– fogalmazott a jog embere.

És ezeket olvastad már?