FÜLES

Részletek derültek ki a királyi válságtanácsról: Meghant kizárták a családi megbeszélésből

Meghannak végül nem engedték meg, hogy telefonon becsatlakozzon a megbeszélésbe.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn történelmi jelentőségű bejelentést tett II. Erzsébet királynő, aki a válságmegbeszélés után engedélyezte unokájának, Harry hercegnek és feleségének, hogy visszalépnek a királyi család magas rangú tagjaként betöltött szerepüktől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

Az egyeztetésről most több részlet is kiderült. Így például az is, hogy az előzetes tervekkel ellentétben nem engedték meg Meghannak, hogy telefonon csatlakozzon a megbeszéléshez. Ezt azzal magyarázták, hogy féltek, lehallgatnák a vonalat és így a magánbeszélgetés kitudódna.

A tárgyaláson Károly herceg figyelmeztette Harryt, hogy ha a távozás mellett dönt, nem kap többé anyagi támogatást, nem pénzelik az adófizetők az új életstílusát. Mint ahogy fogalmazott: már így is sokba került a népnek, hiszen hatalmas esküvőt tartottak, valamint a Frogmore-házat is átalakíttatták sok angol fontmillióért.

Harry négyszemközt is beszélt a nagymamájával, aki állítólag nem rejtette véka alá, mennyire csalódott benne. Ezen a beszélgetésen Harry állítólag kérte II. Erzsébet királynőt, hogy ne vegye el tőlük a Sussex hercege és hercegnője címet, mivel Meghan márkanévként bejegyeztette a „Sussex Royal” nevet. Viszont ha a címet elveszik tőlük, ezt sem használhatják.

Az alattvalók azonban követelik, hogy fosszák meg őket a rangtól. Ahogy az egyik brit fogalmazott: „ki szeretné, ha a sussexiék neve egy margarinon tűnne fel?”

Egyre többen gondolják úgy, hogy már megtörtént a címfosztás, mivel a királynő a közleményben a keresztnevükön szólította Harryt és Meghant, nem pedig a hivatalos megszólítást használta. Más elemzők szerint azonban ezzel csak azt akarták sugallni, hogy ez most sokkal inkább családi válság, mintsem egy országot érintő kérdés.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?