FÜLES

Meglepő emberek is bekerültek Fülöp herceg végrendeletébe

Nemcsak a családtagokra gondolt a halála előtt Edinburgh hercege, így a rokonokon kívül másnak is jutott a többmilliárdos vagyonából.
  • Szerző: The_M

Arról már szóltak hírek, hogy egyes kedves vagyontárgyát melyik unokájára hagyta Fülöp herceg, de most kiszivárgott a Buckingham-palotából, hogy mi lett a nagyjából 12 milliárd forintnak megfelelő vagyona sorsa.

Fülöp herceg hálás volt az embereinek

Fülöp herceg hálás volt az embereinek (Fotó: Northfoto)

A legtöbb pénzt II. Erzsébetre hagyta, a legkedvesebb szervezetei is kaptak egy-egy búcsúadományt, és a három kedvenc emberének is nagyobb pénzösszeget adott. A személyi titkára, Archie Miller-Bakewell; az inasa, William Henderson; illetve a komornyikja, Stephen Niedojadlo mind nagyon közel álltak Fülöphöz, már-már barátok voltak. Ez a három férfi mindent félretéve szolgálta a herceget az utolsó éveiben, ezt pedig szerette volna egy tekintélyes összegű örökséggel megköszönni. Hasonlóra még soha nem volt példa a brit uralkodóház történelmében.

De a személyzet többi, őt kiszolgáló tagjáról sem feledkezett meg. Mindegyiküknek dedikálta az egyik hivatalos portréját, és a fényképek hátuljára személyre szóló köszönőlevelet írt utolsó heteiben. Ez pedig nemcsak figyelmes gesztus, egy ilyen levélnek ugyanis óriási eszmei értéke van, sőt a gyűjtök elképesztő összegeket fizetnek ki értük, ha valaki esetleg megválna a saját példányától.

A bennfentes megemlítette a családtagok örökségét is. Edinburgh hercege azt írta a végrendeletében, hogy a gyerekei a magánkönyvtára és a többi gyűjteménye bármelyik részét elvihetik, amit csak szeretnének. Az unokáknál bőkezűbb volt, de őket már évekkel ezelőtt „kifizette”, hogy mentesüljenek az örökösödési illeték alól. Így Harry is magkapta a maga részét, még mielőtt megkezdte volna a királyi család lejáratását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?