FÜLES

Méltó síremléket kapott Koós János

Közel két évvel a halála után végleges síremléket kapott Koós János. Az ország egyik legnépszerűbb énekesének végső nyughelye gyönyörű, fekete márványból készült el, amit a saját aláírása díszít.
  • Szerző: . F.

Fekete márványból készült el Koós János síremléke. A közkedvelt előadóművész közel két évvel ezelőtt, 2019 március másodikán hunyt el szívproblémák következtében. Koós János a Farkasréti temető művészparcellájában nyugszik, közel a legjobb barátja, Bajor Imre sírjához.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

MTVA Fotó: Zih Zsolt

Sírja egyfajta zarándokhely lett a rajongók számára: mindig volt rajta friss virág, amit nem csupán a családtagok helyeztek el ott, hanem az énekes tisztelői is.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Amikor a munkatársa tavaly októberben a sírnál járt, jól látszott, milyen szeretettel gondozzák azt. A földhalmot akkor virágok borították, a az egyik rajongótól azonban megtudta, hogy időközben elkészült a végleges síremlék.

„Közel lakom a temetőhöz, és mivel a mai napig nagy rajongója vagyok Koós művész úrnak, rendszeresen elsétálok a sírjához. Az ő dalai visszarepítenek a fiatalságomba, és úgy érzem, az a legkevesebb ezért cserében, hogy néha lerovom ott a tiszteletemet” – mondta el a -nak egy, a neve elhallgatását kérő idős hölgy.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Amikor munkatársunk kiment a temetőbe, kiderült, hogy az asszony igazat mondott: Koós János visszafogott, elegáns, fekete márványból készült síremléket kapott, amelyet a saját aláírása díszít. A megkereste Koós Rékát, a művész lányát, ám ő nem kívánt nyilatkozni a lapunknak.

Barátok mindörökké

Koós Jánost és a 2014 augusztusában elhunyt Bajor Imrét legendás barátság fűzte össze. Olyannyira jóban voltak, hogy a Balaton közelében lévő településen, Fülén is egymáshoz közel vásároltak egykor nyaralót. Feleségeikkel közösen, négyesben jártak nyaralni, és a humoruknak nem volt párja. A két tehetség a Farkasréti temetőben is alig néhány lépésnyire nyugszik egymástól, és talán most már az égi kávéház teraszán idézik fel az egykor volt szép emlékeiket.

 

És ezeket olvastad már?