FÜLES

Mindennek vége, kilátástalanná vált Klapka alkalmazottainak sorsa!

Az örökösök úgy döntöttek, megszabadulnak az üzlettől, ám arra egyikük sem gondolt, hogy mi lesz az alkalmazottakkal.
  • Szerző: Ripost

Már semmi esély nincs arra, hogy Klapka György életműve, a Vámház körúti bolt egyszer újra a régi fényében tündököljön.

Az örökösök - Klapka négy gyermeke - úgy döntöttek, eladják az üzletet, ugyanis tapasztalat híján képtelenek kezelni a körülötte felmerülő feladatokat. A döntés hirtelen születhetett, hiszen néhány nappal ezelőtt a család ügyvédje még úgy nyilatkozott a lapunknak, hogy a testvérek meg szeretnék tartani a boltot, amit most áron alul, háromszázmillió forintért hirdetnek.

Klapka egykor hűséges emberei végtelenül elkeseredettek. Ez nem is meglepő, hiszen bár az eladással a család megszabadul a gondoktól, az alkalmazottak azonban utcára kerülnek. Csütörtöki ottjártunkkor a dolgozók szomorúak voltak, arcukon kétségbeesés tükröződött.

"Mi egyelőre itt dolgozunk, igen. De nem tudjuk, mi lesz velünk, és arról sem mondhatunk semmit, hogy mi van bent az üzletben" - hárították el kérdéseinket a járdán cigarettázó alkalmazottak.

Miközben velük beszélgettünk, észrevettük, hogy már ott virít a bejárati ajtón az eladó tábla. Tárcsáztuk a számot, a vonal túlsó végén jelentkező ingatlanostól megtudtuk, megbeszélés alapján üresen vagy berendezve veheti át a boltot az esetleges vásárló.

"A testvérek nem ragaszkodnak ahhoz, hogy megmaradjon a bolt üzletház jellege. A jövőbeni tulajdonos akár cipőboltot is nyithat a Klapka Üzletház helyén" - jelentette ki az ingatlanos.

Kíváncsiak voltunk arra is, vajon mit tudnak a ház körüli botrányokról a környező üzletek tulajdonosai. A szomszédos régiségbolt egyik munkatársa egyáltalán nem örül annak, hogy hamarosan eltűnik a konkurencia.

"Szomorú vagyok, sajnálom őket, amiért ennyi volt az, amit az öreg felépített. De hogy mi vezetett idáig, azt én is csak az újságokból tudom" - mondta egy ott dolgozó nő.

És ezeket olvastad már?