FÜLES

Most derült ki: újabb bűnügyben nyomoznak Szilágyi István gyilkos fia után

Nem csak édesapja megöléséért kell felelnie Szilágyi István fiának.
  • Szerző: Ripost

Ahogy azt a is megírta, csütörtökön döntött a bíróság Szilágyi István fiának, Péternek a letartóztatásáról. Ám nemcsak az derült ki, hogy az édesapja brutális megölésével gyanúsított férfinak márciusig biztosan a rácsok mögött kell maradnia, hanem az is, hogy más miatt is nyomoznak utána.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A gyanúsított büntetett előéletű, más ügyben is van büntetőeljárás ellene folyamatban„ – adta tájékoztatásul a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.

Fotó: Ripost

2018-ban a bíróság két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, amiért bántalmazta édesapját. Viszont most kiderült, nem csak akkor került bajba.

”Úgy tudom, négy éve feljelentett valakit azért, mert állítása szerint az illető ellopott a házából egy kamerát. Péter az egyik ismerősét is belerángatta az ügybe, megkérte, hogy tanúskodjon mellette. Ám nemrég kiderült, a története nem volt igaz. Hamis vád miatt most utána nyomoznak – mondta a Blikknek a férfi egyik ismerőse. A hamis vádat az igazságszolgáltatás szigorúan bünteti, akár letöltendő börtönbüntetés is kiszabható érte.

Péter tavaly május óta börtönben van, ráadásul beteg édesanyjával, Humenyánszky Jolánnal sem tudott azóta beszélni, ám mint kiderült, ennek nincs akadálya. Megoldható, hogy Jolika néni újra láthassa a fiát.

”Az aktuális járványügyi megelőző intézkedések következtében – más európai országokhoz hasonlóan – a hazai büntetés-végrehajtási intézetekben sincs még lehetőség a személyes kapcsolattartásra, azonban kiemelt figyelmet fordítunk a fogvatartottak jogszabályban meghatározott kapcsolattartási jogainak egyéb módon történő érvényesülésére. Ennek érdekében elérhetővé tettük a fogvatartottak számára a Skype-alapú online videótelefonálás lehetőségét, amely hívásra jelenleg minden fogvatartott jogosult, kérelme alapján hetente maximum két alkalommal, alkalmanként minimum 30, maximum 60 percben„ – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztálya.

És ezeket olvastad már?