FÜLES

Nem csendesedik a Czeizel-botrány!

Újabb fejezetéhez érkezett a tavaly elhunyt genetikus örökségéért folyó háború. Kiderült, hogy Czeizel mindennel együtt körülbelül 400 milliós vagyont hagyott hátra. A szerető legalább 100 milliót követel.
  • Szerző: Doris

Értékbecslők és ügyvédek tolongtak a nyolcvanévesen elhunyt genetikus, Czeizel Endre két ingatlanában, hogy felmérjék, mekkora vagyont hagyott hátra a neves orvos.

A Blikk információi szerint a tudós egykori szeretője, Dóra akarta mindenáron tudni, hogy pontosan mekkora összegért folyik a harc közte és Czeizel özvegye között.

Az értékbecslésnél ennek ellenére nem jelent meg.

A hölgy nem jelent meg a hivatalos eljárásnál, aminek mi örültünk is, ebbe a házba ugyanis még nem lépett be tudomásunk szerint, és azt szeretnénk, ha ez így is maradna

- árulta el a genetikus egyik hozzátartozója, akinek megvan a véleménye a gyászoló családdal harcoló Dóráról, aki állítólag jogtalanul használta fel Czeizel spermáját második gyerekük fogantatásakor.

A közjegyző előzetesen úgy döntött, hogy nemcsak a tudós családi házában, de Dóra budaörsi lakásán is fel kell mérni az értékeket, Czeizel ugyanis sok időt töltött a szeretőjénél.

Az értékbecslés során megállapították, hogy

akár 70-100 millió forintot érő műkincsek is voltak Czeizel tulajdonában, az ingatlanok összértéke pedig elérheti a 300 milliót.

Az már korábban kiderült, hogy az egykori szerető legalább 100 millióra tart igényt a vagyonból, ráadásul tételesen felsorolta azokat az értékes festményeket, amiket meg akar kapni.

A család azonban erről hallani sem akar. A vagyon nagy részét ugyanis a családi cég teszi ki, így a professzor idősebb gyermekei rendelkeznek felette.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?