FÜLES

Nevet kell változtatnia Meghannak a királyi családdal való szakítás miatt

A királyi családdal való szakítás után megváltozhat Meghan hercegné neve is.
  • Szerző: Ripost

Elérkezett az idő, hogy Meghan hercegné eldöntse, ezentúl milyen néven szólítsák. Sussex hercegnéje ugyanis a királyi családból való kivonulás után nem használhatja a tisztségeit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

Miután hozzáment Harry herceghez, Meghan felvette a Sussexet, mint családi nevet. A Megxit után azonban megegyeztek a palotával, hogy nem fogják a hivatalos címüket viselni, így az egykori színésznő választhat: vagy visszaveszi a leánykori nevét és Meghan Markle lesz ismét, vagy pedig a királyi család vezetéknevét viseli ezentúl.

Harry és Meghan kisfiát, Archie-t hivatalosan Archie Harrison Mountbatten-Windsornak nevezik. Így több, mint valószínű, hogy Meghan is ezt a vezetéknevet választja majd, és ezentúl Meghan Mountbatten-Windsor néven él tovább.

1960-ban II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg úgy rendelkeztek, hogy utódaik a Mountbatten-Windsor nevet fogják viselni. Van azonban egy kivétel: bárki, aki viseli az „Ő királyi fensége...hercege” vagy „Ő királyi fensége... hercegnője” címet, egyáltalán nem kell vezetéknevet használjon. Persze ha szükséges, használhatják a Mountbatten-Windsor nevet – mint például a királynő lánya, Anna hercegnő az 1973-as házassági anyakönyvi kivonatán –, de nem kötelező.

Meghan az „Ő királyi fensége” címet veszítette el, ezért kell nevet változtatnia.

Ezt bonyolítja valamennyire, hogy Vilmos és Harry herceg nem ezt, hanem apjuk, Károly királyi címének megfelelő vezetéknevet használnak: William Wales és Harry Wales néven katonáskodtak.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?