FÜLES

Nincsenek jó híreink Sas József állapotáról, elzárták a vírusok elől

A 81 éves nevettetőnek meg kell erősödnie, az influenzaszezon azonban veszélyt jelenthet rá.
  • Szerző: Ripost

Sas József rehabilitációja továbbra is tart, de nehezíti a felépülését a változékony időjárás és a vírusos megbetegedések. Legnagyobb bánatára barátai legújabb kabaréján se tud megjelenni a Fészek Klubban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

Továbbra is rendíthetetlenül küzd Sas József az egészségéért és a visszatérésért. A közelmúltban 81. születésnapját ünneplő komikus tavaly áprilisi agyi infarktusa óta napi megfigyelés alatt van, három ápoló és szerető családja a nap huszonnégy órájában a fejlődéséért dolgozik.

Tavaly év végén már egész biztató információk érkeztek: a tolószékbe kényszerült Sas ápolója segítségével egy-két lépést már meg tud tenni, és lassú beszéde is már a múlté, újra pereg a nyelve. Az utóbbi hetekben azonban nem jött hír a sztár hogylétéről, ezért a Bors utánajárt, történt-e bármi változás a nevettető állapotában.

„Jaj, nagyon röviden tudok csak válaszolni, mert éppen most jött hozzánk az orvos” – vette fel Sasné a telefont, aki nem tudta adni a férjét, aki ép­pen a szokásos, délelőtti re­habilitációs kezelésén vett részt, ám a Borsnak üzent párja nevében.

„A férjem állapota stabil, további javulás egyelőre nincs. Ez a változékony és vírusokkal teli időjárás komolyan megviseli mindenki szervezetét, pláne az olyan idős, beteg emberekét, mint ő. A mozgással kapcsolatban sajnos nem tudok új hírekkel szolgálni, de rendíthetetlenül hisz benne, hogy kellő akarattal abban is lesz fejlődés. Nagyon drukkol a szeretett kollégáinak a február 15-i kabaréjukhoz a Fészek Klubban, ahova nagyon szeretett volna elmenni, de az állapota nem engedi. Valaki a családból fogja képviselni Jóskát, és otthon elmeséljük neki a barátai poénjait” – tette hozzá.

Mint korábban kiderült, Sas kollégái, többek között Nyertes Zsuzsa, Beregi Péter és Heller Ta­más egy nagyszabású kabaréval készülnek a Fészek Klubban, ahol Schmuck Andor lesz a konferanszié.

A törzstagok közül sokan reménykedtek ab­ban, hogy friss szellemi állapota és teljesen gyógyult beszédének köszönhetően Sas, ha csak poéngyárosként, de visszatér a színpadra, ám Heller Tamás elmondása szerint erre most még nincs esély. „Fél éve nem találkoztam vele, úgy tudom, a felesége most nem is nagyon szeretné, ha látogatnánk a téli betegségek miatt, amik nagyon nem tennének neki jót” – fogalmazott a kolléga.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?