FÜLES

Öccse koszorúkkal borított sírhantjánál láthatta viszont édesanyját L.L. Junior kisfia

L.L. Junior mindössze húsz perc láthatást biztosított Csillának kisfiuk, Dávidka sírjánál.
  • Szerző: Ripost

L.L. Juniortól függ, hogy édesanyja mikor láthatja nagyobbik fiukat, Lacikát. Hároméves fiuk, Dávidka halála után az apa magához vette az idősebb gyermeküket, és Csilla hetek óta csak alkalomadtán láthatja elsőszülött fiát. Az édesanya egyik pillanatról a másikra került távol gyermekétől.

Az első napokban Csilla csak néhány másodperces videót láthatott a fiáról, majd egy hét elteltével a zenész egyórás találkozót is engedélyezett. A jogerős bírósági döntés születéséig ugyanis Junior belátása szerint alakíthatja, vagy akár meg is akadályozhatja anya és fia találkozását.

Hopp Csilla ügyvédje, dr. Horváth B. Gábor büntető szakjogásztól a Bors megtudta, hogy a napokban sor került Csilla és Lacika újabb, egész pontosan harmadik találkozására.

„Ügyfelem munka közben egy váratlan telefonhívást kapott Juniortól, és percei voltak, hogy kiérjen a temetőbe, ahol az édesapa engedélyével kerek húsz percre találkozhatott gyermekével és magához ölelhette őt” – mondta dr. Horváth. Az édesanya munkáját félbehagyva rohant a Fiumei úti sírkertbe – ahol kisebbik fia nyugszik –, hogy magához ölelhesse Lacikát, aki nagy valószínűséggel először járt kinn öccse nyughelyénél.

Hogy a megszokott környezetéből hirtelen kiszakított hatéves kisfiúra mindez hogyan hat, arról a lap egy szakértőt kérdezett meg.

„Egy ilyen katartikus élmény, mint a halál, a felnőtteknél és a gyermekeknél egyaránt súlyos. Egy hatéves gyermek már felfogja, hogy akit szeretett, azzal a továbbiakban nem lehet kapcsolata, és ez hatalmas érzelmi űrt alakít benne, amit csak a minél több helyről jövő törődés, figyelem, szeretet orvosolhat” – mondta dr. Rusz Edit klinikusi szakpszichológus.

„Egy gyereknek a legstabilabb érzelmi bázisa az édesanyja egy bizonyos életkorig, tehát fontos, hogy a múltbéli, megszokott érzelmekből, eseményekből kapjon, így egy ilyen helyzetben a szülőknek megegyezésre kell jut­niuk, és a gyerek iránt táplált szeretet által felülemelkedni mindenen, és csak az ő jövőképére, érzelmi bázisára koncentrálni. A gyermeknek az édesanyjára és az édesapjára is szüksége van, és fontos, hogy közösen segítsék a gyermeket”.

Úgy tűnik, Junior hasonlóképp vélekedik, hiszen harmadszorra engedte, hogy anya és fia találkozzanak Hopp Csilla mindent megtesz, hogy nagyobbik fiát ne veszítse el.

„Csilla mindent elkövet, hogy továbbra is biztosítsa maguk számára a kellő egzisztenciát, és biztonságban nevelhesse Lacikát” -mondta az ügyvéd.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?