FÜLES

Rossz hírt kapott a koronavírus miatt Gesztesi Károly családja

Augusztusban került volna sor arra a hagyatéki tárgyalásra, amin elosztották volna a januárban elhunyt Gesztesi Károly százmilliós örökségét. Bár a családtagok megegyeztek, a járvány mindent felülírt.
  • Szerző: Doris

Nem elég, hogy a koronavírus miatt 21 millió forintot bukott Gesztesi Károly családja, egyelőre a hagyatéki eljárás körül is teljes a zűrzavar.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost/ Markovics Gábor

Elsőként a számolt be arról, hogy a januárban elhunyt színész szerettei kényszerhelyzetbe kerültek: kénytelenek voltak lejjebb vinni Gesztesi impozáns házának vételárát.Az egykor 210 millió forintra becsült ingatlant immáron 189 millióért árulják, a járványhelyzet miatt ugyanis nagyon kevesen mernek házat nézni, így általános visszaesés tapasztalható a piacon.

Ha ez még nem lenne elég, a megtudta, hogy az augusztusra tervezett hagyatéki eljárást el kellett halasztani, a családnak egyelőre fogalma sincs arról, mikor tudnak asztalhoz ülni.

„Sajnos a hagyatéki eljárás még nem történt meg. Bár nyárra volt kitűzve, a vírushelyzet közbeszólt” – kezdte a lapunknak dr. Borbély Zoltán, a Gesztesi-család ügyvédje.

„Egyelőre nem tudni, mikor kerülhet rá sor, minden eléggé bizonytalan a pandémia miatt. Új időpontról egyelőre nem tudunk, de reméljük, hamarosan pontot tehetünk az ügy végére. Ami a legfontosabb, hogy óriási az összetartás és a szeretet a családban, semmilyen marakodás nincs az örökség miatt. Pont úgy van minden, ahogy Karcsi szerette volna” – nyilatkozta dr. Borbély Zoltán.

Az már korábban kiderült, hogy bár Gesztesi nem írt végrendeletet, úgy határozott, hogy a családból valaki külön gondoskodásban részesül.

„Karcsi ugyan nem írt végrendeletet, de hivatalosan is járt az irodánkban, és beszélt korábban arról, hogy ha vele valami történne, akkor mi legyen a vagyonával. Egyetlenegy családtagjáról akart külön gondoskodni, azt nem árulhatom el, kiről van szó, de ezt a család tudja, és az örökösök között így sincs vita, sem a gyerekek, sem a volt feleségek között” – mondta korábban dr. Borbély Zoltán.

Egy fakeret védi a sírját

Augusztusban a egyik olvasója vette észre, hogy egy fakeretet emeltek Gesztesi Károly sírja köré a budakalászi temetőben. Megtudtuk, hogy az említett keretnek több funkciója is van. Ideiglenes megoldást nyújt addig, amíg el nem készül a színész munkásságához méltó sírkő, esztétikus látványt nyújt és védi is a földhalmot. Ez utóbbira nagy szükség van, hiszen Gesztesi sírját februárban feldúlta egy arra garázdálkodó vaddisznó, ráadásul a mostani heves esőzések is kárt tehetnek benne, szétmoshatják a földet.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?