FÜLES

Rosszul indult II. Erzsébet napja: Szexuális erőszak miatt beperelték a fiát

Újabb lendületet kapott András herceg pedofil-botránya, az egyik áldozata kártérítést követel tőle.
  • Szerző: The_M

Az elmúlt 2-3 évben András yorki herceg neve folyamatosan szóba kerül Jeffrey Epstein nemzetközi pedofil-hálózatával kapcsolatban. A hatóságok több tanúvallomás alapján azt gyanítják, hogy II. Erzsébet kedvenc fia is rendszeresen részt vett a rejtélyes körülmények között öngyilkosságot elkövetett üzletember törvénytelen partijain.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

András herceg bűnösségét kimondhatja a bíróság

András herceg bűnösségét kimondhatja a bíróság (Fotó: Northfoto)

Eljárás azonban nem indult András ellen, aki minden bizonyíték ellenére tagadja az érintettségét. Most azonban Epstein egyik legismertebb szexrabszolgálja beperelte York hercegét, mert szeretne kártérítést kapni az ellene elkövetett 20 évvel ezelőtti szexuális erőszakért. Virginia Roberts mindössze 17 éves volt, amikor – állítása szerint – Epstein több ügyfele, köztük András is megerőszakolta, illetve szexuális tevékenységekre kényszerítette.

András herceg feltehetően egyik tárgyaláson sem fog részt venni, sőt, a sajtóban reagálni sem fog a bírósági eljárásra, még akkor se, ha bűnösnek mondják ki. Attól nem kell félnie, hogy Anglia kiadja Amerikának, ellenben, ha belép az USA területére, akkor őrizetbe veszik majd, amennyiben a per során beigazolódik, hogy valóban fiatalkorúakkal fajtalankodott. Diplomácia védettsége nincs, az ugyanis csak II. Erzsébetnek, Károlynak és Vilmosnak jár, így erre nem tud majd hivatkozni az eljárás során András.

A pedofil-botrány miatt a királynő minden tisztségétől megfosztotta középső fiát, aki semmilyen nyilvános eseményen sem képviselheti a királyi családot, az országot vagy az uralkodót. Az elmúlt egy évben – részben a pandémia okán – visszavonultan él, szinte alig látni az otthonából kimozdulni.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz tökéletes a linzertészta
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?