FÜLES

Schobert Norbi: ezt tedd, ha nem akarsz hízni a karantén alatt

A fitneszguru szerint, nyugodtan fogyasztható a kolbász, szalonna és töpörtyű is.
  • Szerző: Ripost

Sokan, amint szakítanak a megszokott életvitelükkel, például elmennek nyaralni, azonnal hízni kezdenek. Hasonló a helyzet most a karanténban töltött napok miatt is.

Schobert Norbi már korábban is mondta, amit azóta a virológusok is harsognak: a túlsúly rizikófaktor, ezért ha van súlyfelesleged, az egészséged érdekében jobb, ha leadod – írja a Bors.

Fotó: Szabolcs László/Ripost

„Olyan nincs, hogy valami tiltólistás, a mennyiségre kell figyelni, de tény, hogy számos hizlaló élelmiszer van, amiről azt gondolják az emberek, hogy diéta alatt fogyasztható. Ha nem akarunk hízni a karantén alatt, akkor érdemes a hagyományos, a teljes kiőrlésű és a gluténmentes liszteket, tésztákat, kenyereket elhagyni, ahogyan a krumplit és a cukrozott dolgokat is. Inkább együnk friss zöldségeket, ne édes gyümölcsöket, sajtot, cukormentes joghurtokat, kefirt. Nyugodtan ehetünk kolbászokat, szalonnát és töpörtyűt is, mert ezek nem hizlalnak. A napi szénhidrátbevitelt kell figyelni, ne lépjük túl a napi 60-80 grammot” – mondta el Schobert Norbi, aki hangsúlyozza: ha valaki azért van karanténban, mert fertőzött, akkor eszébe ne jusson diétázni, beszéljen a kezelőorvosával, hogy mit szabad és mit nem.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?