Létrehozva: 2020.05.06.

Hallucinációk gyötörték Szilágyi István fiát: hátborzongató kijelentést tett a gyilkosság előtt-Videó

Üldözési mániája és agresszivitása miatt szinte borítékolható volt, hogy Szilágyi István fiánál előbb vagy utóbb elpattan a húr. A Ripost olyan információkat tudott meg a 49 éves férfiről, amelyek fényében szinte az a meglepő, hogy hamarabb nem történt tragédia.

Ahogy telnek a napok, úgy bontakozik ki egyre inkább Szilágyi István tragédiája és a színész családjának kálváriája.

A Ripost még több részletet megtudott a sokkoló gyilkosság előzményeiről, és arról, mi játszódhatott le a színész fiának lelkében. Péter egyértelműen labilis egyéniség, akitől a környéken élők egytől-egyig féltek.

Fotó: Ripost

Édesanyja ennek ellenére szeretné, ha a fia hazatérne hozzá, jóllehet, tudja, hogy erre semmi esély nincs. Hiszen ő mindent megbocsájtott a Péternek, aki elképesztő dolgokat művelt a horrorházban: légpuskával lövöldözött a nappaliban, hátborzongató feliratokkal firkálta tele a falakat.

A gyilkosság előtti percekben pedig, mielőtt nekiesett volna az apjának egy kalapáccsal, zavartan meredt maga elé, és azt ismételgette, hogy rendet kell raknia a bolygók között...

Fotó: Markovics Gábor

Sz. Pétert kedd reggel a Gyorskocsi utcából a Budai Központi Kerületi Bíróságra szállították, ahol a bíróság alig két óra alatt döntött. A férfit harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték, amely időszakot az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell letöltenie.

Fotó: Ripost

A 49 éves férfi hétfőn még tagadta a gyilkosság elkövetését, kedden azonban a bíróságon azt állította, hogy ő csak védekezett, további részletekről azonban nem kívánt beszámolni.

Furcsa kijelentések a gyilkosság előtt

Édesanyja bevallása szerint Péter egészen különös szavakat mondott apja halála előtt. A férfi maga elé meredve egyetlen mondatot ismételgetett.

„Nagyon furcsán viselkedett. Mielőtt a fejét az ágy karfájába kezdte volna verni, azt mormolta: 'A bolygók között rendet kell rakni! A bolygók között rendet kell rakni...' Máskor is voltak furcsa dolgai, ezért nem tulajdonítottunk neki különösebb jelentőséget, de most már csak arra tudok gondolni, hogy talán az apjára célzott...” – csóválta a fejét megtörten Jolán néni.

Feliratok a falon

Péter elmeállapotának tisztaságát a férfi gondolatai is kétségessé teszik, amelyeket filctollal és ceruzával írt fel a falra, hátborzongató rajzok kíséretében. Az összefüggéstelen mondatok, matematikai képletek és gondolatok még nyomasztóbb hangulatot adnak a lepusztult kis háznak.

Fotó: Ripost

„Mi nem szóltunk rá Péterre, miért is ne rajzolgathatott volna a falra, ha ahhoz van kedve? Nem baj” – tárta szét a kezeit az édesanya.

Fotó: Ripost

„Annyi különös gondolat kavargott a fejében, hogy azokat mind ki kellett adnia magából” – mutatott a telefirkált falakra az asszony. Ilyen lehetett például az egyik legmeglepőbb is, a Harry Potter-filmekből ismert Okklumencia, amely az elmébe való behatolás elleni védekezést jelenti, puszta akarati erővel.

Fotó: Ripost

A látvány megdöbbentő és kísérteties, főleg az egyik falon, ahol egymás alatt a következő feliratok olvashatók: Apám” és „Tök jó hely a börtön!”, illetve „A szüleid a legfontosabbak!”

Szülei közvetlen közelében lövöldözött

Kollégánk az ajtóra rajzolt és írt feliratok mellett különös lyukakra lett figyelmes. Az özvegy kérdésünkre elárulta, hogy az apró árkok fegyverlövések nyomai.

„Péternek van egy légpuskája itt, ebben a szekrényben” – mutatott egy zöld széfre az asszony.

Ebben a szekrényben tartja a férfi a légpuskát. Fotó: Ripost

„Persze, nem engedtük neki, hogy a szabadban használja, ezért inkább itt a házban lőtt célba. Lyukak vannak az ajtókon és a falakon. Minket nem zavart, ránk nem célzott, és legalább jól érezte magát közben” – fogalmazott megdöbbentő természetességgel Jolán néni, aki elárulta, hogy a széf kulcsa Péternél van a börtönben, ezért nem tudja megmutatni a fegyvert.

Képzelgések

A Ripost az édesanyától és a közeli ismerősöktől azt is megtudta, hogy a gyilkosság előtti utolsó időkben Pétert furcsa hallucinációk gyötörték.

„Meggyőződése volt, hogy figyelik őt, és el akarják kapni. Sokszor emlegette, hogy az FBI a sarokról figyeli őt. Többször feldúltan jött haza, azt állította, hogy követték. Mi persze próbáltuk megnyugtatni, hogy a világon senki nem akarja őt bántani” – fogalmazott Jolán asszony.

Tiltott szerek

A Ripost munkatársának helyszíni fotója szerint egy fecskendő hevert az ágy mellett, ahol Szilágyi Istvánt meggyilkolták. Könnyen lehet persze, hogy a mentősök hagyták ott az oda nem illő tárgyat, de nem lepődnénk meg, ha kiderülne, hogy Péter drogproblémákkal küzdött, és talán ez okozta nála a hallucinációkat.

Fotó: Ripost

Utóbbit támasztja alá az is, hogy egyes információk szerint a gyilkosság alatt is valamilyen tiltott szer hatása alatt volt.

Szívszorító módon emlékeztek Hétfőn este barátai és tisztelői búcsúztak Szilágyi Istvántól. A vasárnap hajnalban meggyilkolt színész háza melletti téren gyújtottak gyertyákat, mécseseket. A csendes eseményen ott volt a színművész özvegye is. Humenyánszky Jolán megtörten ült a férje fotója mellett, a megemlékezések közben pedig többször elsírta magát. Az asszonyt szomszédai, és Baricz Dezső, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa támogatta.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Építészetileg is különleges a sziklahasadékba épített kápolna

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

mandiner.hu

Műsorváltozás a Hír Tv-ben: adásba kerül a Frizbi Tv Varga Judittal készült interjúja

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

travelo.hu

Ezek a legjobb húsvéti családi programok

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Külföldön folytathatja a Fekete Vonat sztárja

FÜLES

Friss hírek érkeztek a börtönben lévő Papaszitáról!

FÜLES

Aurelio visszament az exéhez? Kiderült az igazság!

FÜLES

Kulcsár Edina közel 700 ezerért kapott ékszereket a férjétől

FÜLES

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

FÜLES

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

FÜLES

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

FÜLES

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin